Δημοσίευση : 16:54 18-10-2016

Κρήτη: Βελτίωση των σημείων πρόσβασης των ΑμΕΑ

Στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμΕΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη

Ήδη, ο δήμος Ηρακλείου, μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια λήψης των κατάλληλων μέτρων για να εξασφαλιστεί στα ΑμΕΑ πρόσβαση ισότιμη με αυτή που έχουν οι υπόλοιποι δημότες.

Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων στην προσβασιμότητα, ξεκινώντας από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, αναφέρει το cnn.gr.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το τελευταίο διάστημα, κατόπιν αυτοψίας των στελεχών της υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη και σε συνεργασία με άτομα με κινητική αναπηρία, βρίσκεται σε εξέλιξη το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του δήμου προβλέπει περαιτέρω την προμήθεια και εγκατάσταση βοηθητικού εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε παραλία του δήμου, την εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς σχεδιασμένων για παιδιά με αναπηρίες σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας και την εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμος Ηρακλείου κάνει έκκληση στους δημότες να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, ώστε οι συνδημότες με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως των δικαιωμάτων τους.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency