Δημοσίευση : 01:10 29-11-2016

Λέσβος-Θεομηνία: Χαλάζι στη Μυτιλήνη, πλημμύρες σε Καλλονή και Πλωμάρι

Δυνατή χαλαζόπτωση έπληξε την Μυτιλήνη πριν από λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει την Λέσβο από το πρωί.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σε μεγάλο μέρος της Λέσβου υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Σε κίνδυνο η Καλλον - Υπερχείλισε ο ποταμός

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται εδώ και λίγη ώρα στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού ΑΧΕΡΩΝΑ που υπερχείλισε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr πολλές επιχείρησες και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά..

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό. Το νερό συνεχίζει την επέλαση του σε όλο το μήκος της πλατείας! Τα νερά αυξάνουν όλο και περισσότερο ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλαθρα.!

Πολύ βροχή αυτή την ώρα και στα χωριά. Εκατοντάδες λίτρα νερού αναμένονται από τα γύρω χωριά στην Καλλονή κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες! Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής. Καταστηματάρχες "οχυρώνονται" να σώσουν ότι σώζεται!

Ο δήμος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να καθαρίσει τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝ αλλά αυτό απ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν στην Καλλονή έκαναν τον ποταμό να ξεχειλίσει και να έχουν εισβάλλει είδη τα νερά στις πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πάντως η Καλλονή για ακόμα μια φορά θα μείνει άυπνη μετρώντας αύριο το πρωί τις πληγές της για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια…

Προβλήματα και στο Πλωμάρι

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που θα κινηθούν τις βραδινές ώρες στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου προς Γέρα. Λόγω της σημερινής βροχόπτωσης σημειώθηκαν πλημμύρες κυρίως στον Τρύγωνα κοντά στο ελαιοτριβείο όπου χρειάστηκε όχημα του δήμου για να αντλήσει τα νερά.

Σε διάφορα σημεία έχουν συρθεί στο δρόμο πέτρες μαζί με λάσπη, όπως στο σημείο που βρίσκεται η Ταβέρνα του Παναή, επίσης στο λαγκάδι λίγο μετά το μουσείο του ούζου Βαρβαγιάννη, αλλά και σε άλλα σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν και κλαδιά.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency