Δημοσίευση : 00:05 30-11-2016

Η λέξη της χρονιάς 2016: Ελληνική! Ήταν η λέξη «ξενοφοβία»!

Σύμφωνα με το μεγάλο διαδικτυακό λεξικό dictionary.cοm, ο φόβος για το διαφορετικό ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε το 2016, το οποίο ανέδειξε ως λέξη τη χρονιάς που τελειώνει μία ελληνική: τη λέξη «ξενοφοβία».

Σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό, το 2016, η λέξη που εμφανιζόταν στην κορυφή της λίστας αναζητήσεων ξανά και ξανά ήταν η λέξη «ξενοφοβία» - από το «ξένος» και το «φόβος», που ορίζεται ως το αίσθημα του φόβου ή και της αποστροφής προς τους ξένους.

Η αγγλική λέξη «xenophobia» είναι, πάλι, σχετικά νέα, αφού εντάχθηκε στην αγγλική γλώσσα στα τέλη του 19ου αιώνα.

Το dictionary.com ορίζει τον αγγλικό όρο «xenophobia» ως «φόβο ή μίσος για τους ξένους, ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, ή αγνώστους». Μπορεί επίσης να αναφέρεται στον φόβο ή τη δυσαρέσκεια απέναντι σε έθιμα, ενδυμασίες και κουλτούρες ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο από το δικό μας.

«Έχουν δίκιο που έκαναν την “ξενοφοβία” λέξη της χρονιάς. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους με την οποία είναι αντιμέτωπη η ανθρωπότητα. Δεν είναι μια λέξη που πρέπει να γιορτάζεται… Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να πολεμήσουμε» ανέφερε ο καθηγητής δημόσιας πολιτικής του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ Robert Reich.

«Τον τελευταίο χρόνο, τα πρωτοσέλιδα που σχετίζονταν με διακρίσεις εναντίον του φύλου, της σεξουαλικότητας και της εθνικότητας κυριαρχούσαν στην ειδησεογραφία» γράφουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχισυντάκτες της ιστοσελίδας, και συμπληρώνουν: «Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιστορίες εστίαζαν στον τρόπο με τον οποίο πολίτες ή ομάδες γίνονταν αποδεκτές ή περιθωριοποιούνταν», αναφέρει η Imerisia.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency