Δημοσίευση : 12:38 02-12-2016

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Πως προκλήθηκε;

Ο ειδικός πραγματογνώμονας που ψάχνει την αιτία της φονικής έκρηξης, επικεντρώνει την έρευνα του στη διαρροή ψυκτικού υγρού στον μεγάλο θάλαμο που χρησιμοποιούσαν σαν ψυγείο στο υπόγειο του ταχυφαγείου.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο υπόγειο του καταστήματος και ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή τι μεσολάβησε πριν την έκρηξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που γνωρίζει το CNN Greece, λίγες μέρες πριν, οι υπάλληλοι του ταχυφαγείου είχαν διαπιστώσει μια έντονη μυρωδιάνα προέρχεται από τον ψυκτικό θάλαμο που υπάρχει στο υπόγειο.

Ειδοποίησαν τον ψυκτικό υπάλληλο για να κάνει τον σχετικό έλεγχο και να δει τι συμβαίνει.

Οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος θα ελέγξουν αν το ειδικό υγρό που βάζουν στα ψυγεία, ήταν αυτό που προκάλεσε την έντονη δυσοσμία. Επίσης θα ελέγξουν αν ο ψυκτικός όταν πήγε να διορθώσει τη βλάβη είχε μαζί του καμινέτο ή οποιαδήποτε φιάλη με ποσότητα υγραερίου ή προπανίου.

e1

 

IMG 3911

Εικόνα: CNN Greece

Πάντως από την πρώτη αυτοψία του ειδικού κλιμακίου της πυροσβεστικής δεν προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο κατάστημα φυσικό αέριο ή υγραέριο. Άρα δεν μπορούσαν να υπάρχουν σωλήνες στο συγκεκριμένο κατάστημα που θα διοχέτευαν φυσικό αέριο.

Πολλά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην έρευνα, θα δώσουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων και κυρίως του ίδιου του ψυκτικού, ο οποίος παραμένει τραυματισμένος ελαφρά στο νοσοκομείο αλλά η κατάστασή του δεν επέτρεπε σήμερα να καταθέσει στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency