Δημοσίευση : 22:40 19-04-2017

Μυρίζει μπαρούτι! Τουρκικές παραβιάσεις την "μαύρη" ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας!

Όχι μία, όχι δύο, αλλά δεκάδες ήταν οι τουρκικές παραβιάσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο, την ώρα που ο ελληνικός στρατός και όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα "παιδιά" της που χάθηκαν στη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου.

Έντονο "παρών" έδωσαν και σήμερα στο Αιγαίο οι "απέναντι", στέλνοντας δύο σχηματισμούς αποτελούμενους από ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 και έναν μικτό από τέσσερα μαχητικά του ιδίου τύπου και δύο F-4E Phantom. Τα τουρκικά μαχητικά (δύο οπλισμένα) και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη CN-235 ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου προέβησαν σε μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού FIR, πραγματοποιώντας ούτε λίγο ούτε πολύ... 63 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο  -28 η εξάδα του μικτού σχηματισμού συν 17 και 18 τα CN-235.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Σημειωτέον ότι δύο από τις 63 παραβιάσεις συνίστατο σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, δύο F-16 και ισάριθμα Phantom πραγματοποίησαν στις 16:23 μμ υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Κινάρου σε ύψος 23.000 ποδών ενώ τρία λεπτά αργότερα, στις 16:26 μμ, άλλα δύο F-16 από τον μικτό σχηματισμό πέρασαν πάνω από την Κίναρο στα 22.000 πόδια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροπλάνα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές, από το onalert.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency