Δημοσίευση : 22:52 20-04-2017

Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που είχαν όμηρο στη ληστεία της Πειραιώς! (vid)

Το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδο Χατζηκυριάκου στον Πειραιά, έγινε στόχος ληστών το μεσημέρι, με οχτώ πελάτες και υπαλλήλους να μένουν όμηροι για περισσότερες από τρεις ώρες.

"Είχαν χειροβομβίδα, αυτόματο, πιστόλια. Φορούσαν μάσκες", λέει μια εκ των πελατών που έπεσε θύμα ομηρίας απο τους ληστές και εξηγεί πώς οι δράστες, αφού τους απομόνωσαν και τους κλείδωσαν στο υπόγειο, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα λεφτά από τα γκισέ της τράπεζας, αναφέρει το Newsit.gr.

"Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους υποδειξει. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, μας απειλούσαν οτι θα χυθεί αίμα. Δεν ήθελαν τα δικά μας λεφτά, ήθελαν τα λεφτά της τράπεζας", περιγράφει έντρομη η πελάτης, επισημαίνοντας πως τις τρεις ώρες που έμειναν εγκλωβισμένοι στην τράπεζα, δεν μπορούσαν να πατήσουν τον συναγερμό.

Παράλληλα, εξηγεί πως οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες σιλικόνης με μορφή γέρων, ενώ -όπως καταγγέλλει- ανάμεσα στους αλλοδαπούς ληστές υπήρχε και ένας Έλληνας. "Μπήκαν δυο από τους δράστες, μας ακινητοποίησαν και έλεγαν "ληστεία". Στο υπόγειο ήμασταν πέντε άτομα. Συνέχεια απειλούσαν", προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις κουκουλοφόροι με όπλα και συσκευές οξυγονοκόλλησης εισέβαλαν στην τράπεζα. Ο ένας από τους δράστες ακινητοποίησε πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες, κρατώντας όπλο και χειροβομβίδα, και οι άλλοι τρεις κατέβηκαν στις θυρίδες.
Χρησιμοποιώντας τις συσκευές οξυγονοκόλλησης κατάφεραν να ανοίξουν περίπου 40 - 50 θυρίδες, αρπάζοντας ποσά και αντικείμενα, αλλά και τα χρήματα που βρήκαν στο ταμείο και το χρηματοκιβώτιο.

Το κουμπί του συναγερμού πατήθηκε στις 16.50, και αφού είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες από τη στιγμή που οι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της “Πειραιώς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από την τράπεζα υπήρχε ομάδα υποστήριξης, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες είχαν ενδοεπικοινωνία.

Η ληστεία έγινε ακριβώς με το ίδιο τρόπο, με αυτή που είχε γίνει σε υποκατάστημα της τράπεζας “Πειραιώς” στη Λεωφόρο Κηφισίας, κοντά στη ΓΑΔΑ, τον Αυγούστο 2016.

Στις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί ψάχνουν την χαρακτηριστική φίγουρα ενός ευτραφούς ληστή, μεγάλου σε ηλικία, του οποίου η εικόνα είχε αποτυπωθεί ξεκάθαρα στη ληστεία επί της Λ. Κηφισίας.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency