Δημοσίευση : 09:21 17-07-2017

Σήμερα η δίκη αναστολής της 29χρονης Ηριάννας

Σήμερα Η δίκη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας.

Η 29χρονη Ηριάννα, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών προκειμένου να ζητήσει μέσω των συνηγόρων της την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο, καθώς κρίθηκε ένοχη για την συμμετοχή της στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Την ίδια ώρα, στις 9 το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο.

Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,όπως αναφέρει το pronews.gr, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η ποινική εμπλοκή της νεαρής γυναίκας και η φυλάκιση της αρκετά χρόνια μετά την προσαγωγή της για πρώτη φορά στην ΓΑΔΑ,  έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους φίλους και αλληλέγγυους να δηλώνουν την συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Παρασκευή.

Η καταδίκη της Ηριάννας,όπως αναφέρει το pronews.gr, ήρθε με βάση ένα μερικό αποτύπωμα στη γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους της δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Σύμφωνα με την υπεράσπιση της, το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα  στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της "ΣΠΦ", για την οποία εκείνος  αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, η εύρεση του οπλισμού στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ένα χρόνο μετά, την οδήγησε στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών, στην καταδίκη και στον εγκλεισμό της.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency