Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Έτσι, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 στο υπουργείο Υγείας και την ίδια ώρα στις Υγειονομικές Περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει ότι με διάταξη που προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή, μειώνεται κατά 17% το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών.
«Αντιδρούμε στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς και στις υπόλοιπες διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, όπως η οριστική κατάργηση 50 Νοσοκομείων του ΕΣΥ με συγχώνευση των οργανισμών τους, η ρύθμιση για τη συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και η αναγκαστική συνταγογράφιση γενοσήμων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας.
Τέλος, τονίζει ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται δεν έχουν ως σκοπό την αποδοτική και ποιοτική λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο.
Στάση εργασίας των Νοσοκομειακών γιατρών και συγκεντρώσεις
Στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί
Σε απεργία προχωρούν και πάλι οι γιατροί
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί
Γιατροί κατέλαβαν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Άργους