Δημοσίευση : 00:02 18-10-2016

Κίνα: Δημιουργία επενδυτικού ταμείου για καταπολέμηση της φτώχειας

Ένα ταμείο βιομηχανικών επενδύσεων, παρουσίασε η Κίνα, που θα χρηματοδοτείται από επιχειρήσεις της κεντρικής κυβέρνησης, για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη φτωχών περιοχών.

Πενήντα μία κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Κρατική Αναπτυξιακή και Επενδυτική Εταιρεία (SDIC), περιλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα χρηματοδοτών του ταμείου.

Σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 12,203 δισ. γιουάν (1,8 δισ. δολάρια) και θα αυξηθεί σταδιακά στα 100 δισ. γιουάν, σύμφωνα με το SDIC.

Οι πόροι του ταμείου θα διατεθούν για επενδύσεις στην αξιοποίηση φυσικών πόρων, την κατασκευή βιομηχανικών πάρκων και την αστικοποίηση των φτωχών περιοχών, ώστε να προωθηθεί η περιφερειακή βιομηχανική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της SDIC Γουάνγκ Χουισένγκ (Wang Huisheng). Οι περιοχές που θα γίνουν κατά προτεραιότητα οι επενδύσεις είναι 14 φτωχές περιφέρειες, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Πάνω από 600 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν εξέλθει από τη φτώχεια τις τρεις τελευταίες δεκαετίες –περίπου το 70% του αντίστοιχου παγκόσμιου αριθμού. Η Κίνα έγινε η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που καλύπτει τους αναπτυξιακούς στόχους του ΟΗΕ.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τη μείωση της φτώχειας έναν από τους βασικούς στόχους της για τα επόμενα χρόνια, δεσμευόμενη να βοηθήσει τους υπόλοιπους 70 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας –2.300 γιουάν (343 δολαρίων) ετησίου εισοδήματος– να αποτινάξουν τη φτώχεια και να απολαμβάνουν κοινωνικές υπηρεσίες έως το 2020.

 

"Poverty is the worst form of violence," says

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency