Δημοσίευση : 10:36 29-11-2016

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Τέλος στα υποχεωτικά GPS στα βυτιοφόρα

Η εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων αλλά και στα πλωτά εφοδιαστικά παραπέμπεται στις καλένδες, με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Με σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομίας, ουσιαστικά αίρεται υπουργική απόφαση του 2012 που καθιστούσε υποχρεωτική την εγκατάσταση GPS και προβλέπει την έκδοση νέας απόφασης που προβλέπει νέες προδιαγραφές και προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, με την παράγραφο 8 του άρθρου 15 που συζητήθηκε τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ρύθμιση του 2012 και προβλέπεται η έκδοση νέας κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών καθώς και Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου απαιτείται για τον καθορισμό των προδιαγραφών, τη διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης GPS, το ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, στις συγκεκριμένες κατηγορίες βυτιοφόρων και πλωτών εφοδιαστικών μέσων, που υπάγονται στη νέα ρύθμιση.

Στην υποπαράγραφο 8γ του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά (όπως δεξαμενόπλοια και σλέπια) δύναται να εγκατασταθούν τα εν λόγω ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ προβλέπεται μια ακόμη ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών που θα καθορίζει τις προδιαγραφές και τα χρονοδιαγράμματα και γίνεται λόγος για συγκεκριμένες κατηγορίες βυτιοφόρων και εφοδιαστικών μέσων.

Την άρση της υποχρέωσης εγκατάστασης GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά μέσα, κατήγγειλε στη συζήτηση στη Βουλή ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Απαντώντας στον κ. Κωνσταντινόπουλο, ο υπουργός Οικονομίας είπε πως δεν καταργείται το μέτρο του GPS, παραμένει υποχρεωτικό, απλώς ρυθμίζεται το θέμα του κόστους με το οποίο σήμερα επιβαρύνεται μόνο ο κάτοχος του οχήματος, σύμφωνα με το cnn.gr.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency