Δημοσίευση : 23:19 20-04-2017

Ολική ρήξη Σόιμπλε με Τόμσεν και Λαγκάρντ - Ραγδαίες Εξελίξεις

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Η δήλωση αυτή του γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχεται τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι απόψεις μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ με αφορμή την ελληνική υπόθεση είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ότι αφορά την ανάγκη παομείωσης του ελληνικού χρέους και θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα, όπως επιθυμεί το Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, είπε επίσης ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Επίθεση σε Τόμσεν

Ο Σόιμπλε εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ και κατά του Πολ Τόμσεν τονίζοντας ότι έχει κάνει τεράστια λάθη στο ελληνικό ζήτημα και μάλιστα είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις από αυτές των οικονομολόγων του ΔΝΤ τους οποίους κάλεσε να δουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα.

tribune

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency