Δημοσίευση : 18:25 18-10-2016

Alert! Στην Αθήνα ο Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου

Επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, η είδηση της επικείμενης επίσκεψης του κ. Ομπάμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από το βράδυ της Δευτέρας κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να επισκεφθεί στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στην Ευρώπη.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου των ΗΠΑ γίνονται στις 8 Νοεμβρίου, στις 5 Ιανουαρίου του 2017 γίνεται η τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου και τυπικώς ο αντικαταστάτης του Μπαράκ Ομπάμα αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, η είδηση της επικείμενης επίσκεψης του κ. Ομπάμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες. Αντίστοιχη στάση τηρούν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά έχει βάση» είπε παράγοντας που διατηρεί σχέσεις εμπιστοσύνης με την αμερικανική πλευρά.

Για την ελληνική κυβέρνηση πιθανή επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα δώσει μια πολύτιμη χείρα βοηθείας τόσο στην προσπάθεια για ελάφρυνση του χρέους όσο και για χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι επιβράδυναν τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Εάν τελικώς επιβεβαιωθεί και πραγματοποιηθεί, είναι προφανές ότι στην επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα κεντρικό θέμα θα είναι επίσης το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency