Δημοσίευση : 13:37 19-10-2016

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΥΓΗ για το δημοσίευμα που «δίνει» δικαστή του ΣτΕ

Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει το αψυχολόγητο δημοσίευμα τς εφημερίδας «Αυγή» αποκάλυψε και έδωσε «φόρα παρτίδα» το όνομα του δικαστικού το ΣτΕ, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά-σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία- για προσωπική υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι ο εν λόγω δικαστής συμμετέχει στις διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αποστάσεις από την κίνηση της εφημερίδας κρατά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργος Κυρίτσης σημειώνοντας:  «Εμένα μου έχει κάνει κακή εντύπωση σε όλες τις περιπτώσεις που οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές μπαίνουν σε μια λογική να δημοσιεύουν πρόσωπα, φωτογραφίες ανθρώπων οπότε δεν με βρίσκει σύμφωνα μια τέτοια τακτική».

Ο βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑϊ συνέχισε: Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όποτε  άτομα τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία της έρευνα δημοσιοποιούνται προφανώς αυτό κάπως ξεκινάει υπηρεσιακά. Δεν ξεκινάει από τα μέσα γενικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», σημείωσε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Για «βοθροφυλλάδες» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκβιάζει το Ανώτατο Δικαστήριο». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μαύρες μέρες για τη δημοκρατία».

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «αδιανόητη δημοσίευση»: «Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα».

Νέα παρέμβαση Παρασκευόπουλου

Μετά την κατακραυγή, την αντίδραση δύο δικαστικών Ενώσεων, την ποινική και πειθαρχική έρευνα που παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, αλλά και την έρευνα την οποία διέταξε το πρωί  η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας στον ηλεκτρονικό Τύπο, σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, κάνοντας μεταστροφή 180 μοιρών, ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, κ.ά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Το «αμαρτωλό» δημοσίευμα

Χες, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, τόσο για την ίδια τη στιγμή της πειαρχικής έρευνας όσο και για το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο (!) όνομα δικαστικού λειτουργού, η Αυγή αποκάλυψε ότι ένας εκ των δικαστών της Ολομελείας του ΣτΕ, ελέγχεται πειθαρχικά για τη σχέση του με σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, που μετέπειτα εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Η εφημερίδα αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της το όνομα του εν λόγω δικαστικού, σε μια κίνηση ασυνήθιστη για τα δεδομένα μιας κυβερνητικής εφημερίδας αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων.

Το άρθρο αναρτήθηκε στο usay.gr

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency