Δημοσίευση : 00:04 02-12-2016

Χρυσοχοΐδης: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν... Χρειάζεται μία «νέα αριστερά»

«θέση στη νέα Αριστερά έχουν όλοι. Και το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κινήσεις. Πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η γενιά η δική μου πρέπει να βάλει πλάτη και να εμφανιστεί μια νέα γενιά προσώπων που εμείς θα στηρίξουμε για να έρθουν μπροστά».

Ένα κόμμα που θα καλύψει το χώρο της νέας αριστεράς και όχι μία κεντροαριστερά έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απέτυχαν στο έργο τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «είμαι υπέρ της δημιουργίας μιας νέα Αριστεράς. Η δημιουργία ενός κόμματος με βάση την λεγόμενη Κεντροαριστερά ή τον μεταρρυθμισμό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Σε ερώτηση αν μπορεί να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό κόμμα. Είναι η αριστερά των κλισέ και της αυταπάτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, όπως και το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της νέας Αριστεράς. Δεν μπορεί να είναι η νέα Αριστερά. Ούτε το Ποτάμι. Και ο κ. Θεοδωράκης, πρέπει να αλλάξει».

Ζήτησε δε να προσχωρήσουν στη συγκεκριμένη λογική τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς διακατέχονται από ανάλογους προβληματισμοί.

«Η κεντροαριστερά είναι μια παραλλαγή απέτυχε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και άφησε πίσω της πολλά προβλήματα», τόνισε και διευκρίνισε ότι δεν είναι σοβαρή η αναπαραγωγή από ΜΜΕ πληροφοριών για «δήθεν τραπέζια, δείπνα, νέο κόμμα».

«Γι' αυτό και πολλές φορές δεν συμμετέχω. Συμμετέχω σε πολλές συζητήσεις και μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου», προσθέτοντας πως «θέση στη νέα Αριστερά έχουν όλοι. Και το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κινήσεις.

Πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η γενιά η δική μου πρέπει να βάλει πλάτη και να εμφανιστεί μια νέα γενιά προσώπων που εμείς θα στηρίξουμε για να έρθουν μπροστά».

Από τον/την Newsroom

A A
Ετικέτες Άρθρου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency