Δημοσίευση : 14:13 21-04-2017

Χρίστος Δήμας: «Αλλάζουν τις πανελλαδικές ένα μήνα πριν τις εξετάσεις»

Τροπολογία από το παράθυρο για επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο έφερε σήμερα το πρωί η Κυβέρνηση, σε νομοσχέδιο μάλιστα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης που συζητείται με τη διαδικασία του Επείγοντος.

Η τροπολογία που εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ κ.Χρίστου Δήμα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επιδιώχθηκε να ψηφιστεί (άρον άρον μέσα σε 5 λεπτά), όσο και για το ίδιο το κείμενο της που αφήνει έωλα ερωτήματα δημιουργώντας αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και καθηγητές καθώς αφήνει περιθώρια ανισότητας για τους υποψηφίους. Πιο συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται πως για σοβαρούς λόγους υγείας μπορεί εξεταζόμενος να αποφασίσει να απέχει από τις πανελλαδικές εξετάσεις και να συμμετάσχει σε ειδική διαδικασία επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, μη διευκρινίζοντας όμως τι θεωρείται σοβαρός λόγος υγείας.

Ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, μάλιστα, αφού στιγμάτισε την ολιγωρία της Κυβέρνησης που φέρει στο παρά πέντε των πανελλαδικών μια τέτοια διάταξη, τόνισε ότι για ένα τόσο σημαντικό θα έπρεπε ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας να είχε γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ότι απαιτείται κανονική συζήτηση στο Κοινοβούλιο και όχι διαδικασίες που δεν τιμούν τη δημοκρατική κοινοβουλευτική παράδοση.

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency