Δημοσίευση : 09:21 15-07-2017

ΟΟΣΑ : Έρευνα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝ.ΕΛ.

Μόνον το 13% εμπιστεύεται την κυβέρνηση!

Η θλιβερή ελληνική πραγματικότητα καταγράφεται σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης.Ο λαός δεν εμπιστεύεται ούτε στο ελάχιστο τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Kι όμως υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό 13% των Ελλήνων που δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

Η είδηση μπορεί να «διαβαστεί» από δυο διαφορετικές πλευρές:

1. Ότι το ποσοστό αυτό δείχνει τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της εκλογικής δεξαμενής και
2. Ότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμη Έλληνες που έχουν την ψευδαίσθηση πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένους έχουν προσφέρει στον τόπο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν χάσει κάθε επαφή με τον ελληνικό λαό και την κοινωνία. Οι μόνοι που τους στηρίζουν είναι βεβαίως οι άνθρωποι του κομματικού στρατού που προφανώς έχουν βολευτεί σε κρατικές θέσεις και αξιώματα.

Μόνο το 13% των πολιτών στην Ελλάδα εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που προσφέρει η παρούσα ελληνική κυβέρνηση,όπως αναφέρει το newsbomb.gr, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ΟΟΣΑ για το 2016, με βάση στοιχεία στην Ελλάδα και σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των μελών του Οργανισμού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 4 χώρες παγκοσμίως (μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία) που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους μειώθηκε στο 42% το 2016, από 45% που ήταν το 2007, με την Ελλάδα να είναι η μία από τις τέσσερις χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση.

Ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο και βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών που προσφέρει η κυβέρνηση μέσου του Κράτους, είναι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων.

Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά το τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια, που είναι πάνω από 55 ετών, ανέρχεται σε ποσοστό 27,1%. Στα υπόλοιπα μέλη του ΟΟΣΑ,όπως αναφέρει το newsbomb.gr, τα οποία δεν υποχρεώθηκαν σε δομικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 24,9%.

Εξαιρετικά χαμηλά είναι και τα ποσοστά εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες Υγείας, καθώς μόλις 31% των Ελλήνων δείχνουν ικανοποιημένοι, έναντι του 70% που ισχύει σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Οι τραγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας έχουν κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η έρευνα καταγράφει αρκετά καλά ποσοστά εμπιστοσύνης στην Αστυνομία, καθώς στην Ελλάδα καταγράφηκε η θετική άποψη του 69% των πολιτών, έναντι 77% εκτός συνόρων.

Επίσης, πολύ χαμηλή είναι η εμπιστοσύνη των Ελλήνων τόσο στο δικαστικό σύστημα (42%), όσο και σύστημα Παιδείας (44%).

Από τον/την Newsroom

A A
Ετικέτες Άρθρου
ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. ΟΟΣΑ Έρευνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency