Δημοσίευση : 14:53 15-07-2017

Δηλώσεις Βίτσα για Κύπρο, Κυπριακή ΑΟΖ και δικαιοσύνη

Έχει δημιουργηθεί ένα τείχος τήρησης της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο.

«Όποια απειλή ενάντια στην Κύπρο συνήθως εντάσσεται σε μια στρατηγική απειλής και έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων»

«Έχει δημιουργηθεί ένα τείχος ασφαλείας, ένα τείχος τήρησης της διεθνούς νομιμότητας που επιτρέπει στο κυπριακό κράτος, μια κυρίαρχη χώρα, εδαφικά βέβαια λαβωμένη, να ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ειδήσεις Σαββατοκύριακο,όπως αναφέρει το newsbeast.gr. ο κ. Βίτσας κάνει λόγο για μια σημαντική εξέλιξη: «Η διεθνής κοινότητα με ενεργό τρόπο θέτει το όριο. Αναγνωρίζει με πληρότητα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ της. Άρα, το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τουρκική προκλητικότητα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει τόσο με τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς [...] όσο με τα όρια που θέτει με ενεργό τρόπο η διεθνής κοινότητα».

Ο κ. Βίτσας χαρακτηρίζει συνεχής και αδιάλειπτη τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας,όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ενώ συμπληρώνει: «δεν παραβλέπουμε ότι η όποια απειλή ενάντια στην Κύπρο συνήθως εντάσσεται σε μια στρατηγική απειλής και έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Αναφορικά με την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση «για ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» ο κ Βίτσας απαντά: «Δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, διευκολύνεται από την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Η δικαστική εξουσία έχει την ανεξαρτησία της, αλλά δεν παύει να αποτελεί θεσμό της δημοκρατίας μέσα σε δεδομένες συνθήκες και σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Και οι αποφάσεις της είναι σεβαστές, αλλά και συγχρόνως κρίνονται».

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency