Δημοσίευση : 09:01 17-10-2016

Το Facebook για τις επιχειρήσεις είναι εδώ!

Workplace by Facebook: Νέα υπηρεσία από την αμερικανική εταιρία

Την τάση που θέλει τις μεγάλες επιχειρήσεις να αναζητούν τρόπους αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το Facebook, το οποίο λάνσαρε την περασμένη εβδομάδα το Workplace by Facebok, σύμφωνα με την Imerisia.gr.

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους. Γνωστό μέχρι πρότινος ως Facebook at Work, η νέα «επαγγελματική» έκδοση δεν είναι πλέον σε δοκιμαστική (beta) περίοδο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε εταιρεία στον κόσμο επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει μπορεί να το κάνει, καταθέτοντας απλώς μία αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://workplace.fb.com/. Σημειωτέον πως μέχρι τώρα τη νέα υπηρεσία του Facebook, όσο ήταν σε δοκιμαστική περίοδο, έχουν δοκιμάσει περισσότερες από 1.000 εταιρείες και οργανισμοί παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των ομάδων που έχουν δημιουργηθεί ξεπερνά τις 100.000.

Το Workplace by Facebook προσφέρει τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση να έχει ένα «εσωτερικό» μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το δικό του χρονολόγιο, ομάδες συζήτησης, Messenger για επικοινωνία μεταξύ όλων των εργαζομένων και γενικότερα να χρησιμοποιεί όλες τις γνωστές υπηρεσίες του Facebook. Παράλληλα, υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες όπως είναι οι ομάδες μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων (multi-company groups) προκειμένου να ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ στελεχών από διαφορετικές εταιρείες εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται για την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Πρακτικά, το Facebook επιδιώκει να αξιοποιήσει την τάση που υπάρχει σε αρκετές χώρες και μεγάλους οργανισμούς να χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ενισχύσουν το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων τους, να δημιουργούν πιο εύκολα ομάδες εργασίας και γενικότερα να βελτιώσουν το επίπεδο της εσωτερικής επικοινωνίας. Τέτοιου είδους υπηρεσίες υπάρχουν διαθέσιμες εδώ και αρκετά χρόνια, όπως είναι, για παράδειγμα το Yammer της Microsoft. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι η Microsoft εξαγόρασε έναντι 26 δισ. δολαρίων το LinkedIn, το οποίο αποκαλείται και ως το Facebook για τα στελέχη με προφανή στόχο να εισέλθει δυνατά στο χώρο των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης για επιχειρήσεις.

Χρήση από όλους
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Facebook, το Workplace δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ όλων των εργαζομένων μίας επιχείρησης οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Ακόμη και εργαζομένων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λιανικής, τα πληρώματα σε πλοία κ.ά, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε παραδοσιακά εργαλεία συνεργασίας, τα οποία, συνήθως, απαιτούν οι εργαζόμενοι να είναι συνδεδεμένοι σε κάποιο εταιρικό δίκτυο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η πρόσβαση γίνεται ακόμη και από smartphone, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο της ευχρηστίας. Το Facebook ποντάρει στην τεράστια δημοτικότητα που έχει με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο για μία επιχείρηση να πείσει τους εργαζόμενους να το αξιοποιήσουν και σε επαγγελματικό επίπεδο. Πρακτικά, το περιβάλλον είναι το ίδιο οπότε οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι και δεκτικοί να χρησιμοποιήσουν το Workplace.

Σύμφωνα με το Facebook, αυτή τη στιγμή οι πέντε χώρες όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Workplace είναι η Ινδία, η Νορβηγία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία. Στις επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν ήδη περιλαμβάνονται αρκετές μεγάλες πολυεθνικές όπως η Danone, τα Starbucks και το Booking.com, ενώ έχει ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Deloitte, για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων.

Κόστος
Πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η χρήση του Workplace δεν είναι δωρεάν παρά μόνο για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν 3 δολάρια το μήνα για κάθε χρήστη της υπηρεσίας. Το ποσό πέφτει στα 2 δολάρια τον μήνα αν ο αριθμός των χρηστών του Workplace ξεπερνά τους 1000 σε μία επιχείρηση, και στο 1 δολάριο αν ξεπεράσουν τους 10.000.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency