Δημοσίευση : 10:55 19-10-2016

Προσεδάφιση του Schiaparelli στον Άρη σε LIVE Video

Το όχημα Schiaparelli, που απελευθερώθηκε από το ευρω-ρωσικό διαστημικό σκάφος TGO, πρόκειται να προσεδαφιστεί στον Άρη.

Η ESA οπτικοποίησε την είσοδο και την κάθοδο του Schiaparelli στην ατμόσφαιρα του Άρη, που θα γίνει με ταχύτητα 21χλμ/ώρα, αλλά και την προσεδάφισή του στον κόκκινο πλανήτη, διαδικασία που θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από 6 λεπτά. Το  Schiaparelli θα χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτο για να μειώσει την ταχύτητά του έτσι ώστε η προσεδάφισή του να είναι ομαλή, αναφέρει το cnn.gr.

Το όχημα Schiaparelli είναι προγραμματισμένο να προσεδαφισθεί στον Αρη το απόγευμα της Τετάρτης, αφού θα έχει διανύσει μία απόσταση ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων. Είναι εξοπλισμένο με ένα μικρό μετεωρολογικό σταθμό που θα μετρήσει την πίεση, την θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανέμου, αλλά και τα ηλεκτρικά πεδία στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Ομως η ζωή του θα είναι μικρή, δύο έως οκτώ ημέρες, διότι είναι εξοπλισμένο με μία μη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η προσεδάφιση στον Αρη αποτελεί τεχνολογική πρόκληση για την Ευρώπη που θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, που μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει μόνο οι Αμερικανοί.

 

Είναι η δεύτερη φορά που η Ευρώπη επιχειρεί προσεδάφιση στον Αρη. Πριν από 13 χρόνια, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Mars Express είχε μεταφέρει μέχρι τον Αρη και απελευθερώσει το μίνι όχημα προσεδάφισης Beagle 2, βρετανικής κατασκευής, το οποίο δεν έδωσε ποτέ σημείο ζωής. Ωστόσο έχει εξακριβωθεί από το 2015 ότι προσεδαφίσθηκε επιτυχώς.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency