Δημοσίευση : 09:25 17-05-2017

Πτώση της τεχνολογίας στην Ελλάδα το 2017

Το 2017 ξεκίνησε με πτώση όσον αφορά στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, με τους Ελληνες να περιορίζουν τις αγορές κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και τηλεοράσεων…

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK Temax που παρουσιάζει ο ΣΕΠΕ, η ελληνική αγορά των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, κατά το 1ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, διαμορφώθηκε στα 428 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας πτώση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.
Από τις «μεγάλες» κατηγορίες μόνο αυτή των μεγάλων οικιακών συσκευών (λευκές) παρουσίασε άνοδο 4% στα 103 εκατ. ευρώ, με σημαντική άνοδο των πωλήσεων κάθε είδους πλυντηρίων, ενώ αύξηση υπήρξε τόσο στα ψυγεία όσο και στις κουζίνες. Άνοδο και στις μικρές οικιακές συσκευές (+4,6% στα 38 εκατ. ευρώ), καθώς παρουσίασαν αύξηση οι πωλήσεις προϊόντων όπως είναι οι ηλεκτρικές σκούπες και οι μηχανές καφέ.
Από την άλλη πλευρά, η κατηγορία των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (τηλεοράσεις, συστήματα ήχου και εικόνας κ.α.) παρουσίασε πτώση 2,3% στα 72 εκατ. ευρώ, παρά την άνοδο στις κονσόλες παιχνιδιών και τις βιντεοκάμερες.
Πτώση και για τα προϊόντα πληροφορικής κατά 10,7% στα 74 εκατ. ευρώ, καθώς μόνο τα προϊόντα που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι οθόνες είχαν θετικό πρόσημο.
Οι πωλήσεις τηλεπικοινωνιακών προϊόντων παρουσίασαν πτώση 12,6% στα 129 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, ενώ άνοδος υπήρξε στις πωλήσεις ακουστικών και wearables.
Οριακά ανοδική (0,1%) στα 6 εκατ. ευρώ είχε η κατηγορία των ειδών εξοπλισμού γραφείου και αναλωσίμων με τα πολυμηχανήματα να παρουσιάζουν ανοδική τάση, λόγω, κυρίως, των μεγάλων προσφορών που υπήρξαν κατά το 1ο τρίμηνο του 2017.
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως τα φωτογραφικά είδη μετά από αρκετά χρόνια παρουσίασαν θετικό πρόσημο 11,7% και οι πωλήσεις τους διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: pronews.gr

 

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency