Δημοσίευση : 12:32 19-05-2017

Λουκάς Χάλαρης – Σε κάνει να αποζητάς κάθε λύση στο βελονισμό

Ο βελονισμός υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά τα τελευταία χρόνια που ο κόσμος έχει κάνει στροφή στις εναλλακτικές θεραπείες, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μόδα» ή «τάση».

Είχαμε την απορία λοιπόν γύρω από όλο αυτό και είπαμε να επισκεφτούμε έναν ειδικό στο είδος. Κατά μια περίεργη «σύμπτωση» όμως, «έτυχε» η γράφουσα να έχω και ένα μυοσκελετικό θέμα οπότε ήταν η τέλεια ευκαιρία για πρακτική και θεωρητική κατάρτιση επί του θέματος.

Σε έναν πολύ ζεστό χώρο ο Λουκάς μας υποδέχτηκε με όλη τη διάθεση να μας μιλήσει αλλά και να μας ακούσει. Μετά από τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του και με ομολογουμένως μεγάλη περιέργεια περιμέναμε το αποτέλεσμα. Το πρόβλημά εντοπιζόταν στον αυχένα και τον ώμο λόγω (μάλλον) πολλών ωρών εργασίας σε υπολογιστή.

Τοποθέτησε τις ειδικές βελόνες στο πόδι όπου και η απορία ήταν φανερή. Αίσθημα πόνου κανένα αλλά δεν μπορούσαμε και να μην ρωτήσουμε τι σχέση έχει το πόδι με τον πόνο στον αυχένα. Με μεγάλη προθυμία και απλότητα μας εξήγησε τη λειτουργία του βελονισμού και των «ομολόγων δομών». Εντυπωσιασμένοι επίσης ρωτήσαμε αν είναι φυσιολογικό που η άμεση αίσθηση μιας ελαφριάς νύστας, το οποίο ήταν εντελώς γνώριμο για εκείνον καθώς ο βελονισμός είχε αρχίσει να δρα αμέσως.

Ο πόνος από τα πρώτα λεπτά είχε αρχίσει να υποχωρεί και η βελτίωση ακόμα και στην κίνηση ήταν φανερή μέσα στα πρώτα λεπτά. Στη μία ώρα περίπου που διήρκησε η θεραπεία, ο Λουκάς μας μίλαγε, δέχτηκε να λύσει κάθε απορία μας και ολοκληρώνοντας τη συνεδρία ήταν σαν είχε κάνει κάποιος και ψυχοθεραπεία μαζί. Πως θα ήταν αλλιώς ολοκληρωμένη θεραπεία και ολιστική αν δεν ασχολούνταν και με το σώμα αλλά και με το πνεύμα όπως τονίζει και ο ίδιος;

Πιστεύουμε λοιπόν πλέον ακράδαντα ότι ο βελονισμός λειτουργεί, επιδρά θετικά και μάλιστα αρκετά άμεσα, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχολογία του θεραπευόμενου. Αξίζει να ακούσετε παρακάτω από τον ειδικό να αναλύει ο ίδιος τι είναι ο βελονισμός. Εμείς το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Πληροφορίες: Mingmen Balance Acupuncture -  http://mingmen.gr/επικοινωνία/

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency