Δημοσίευση : 22:53 28-11-2016

Τιμητικό βραβείο στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη

Από τον Όμιλο για την UNESCO!

Στο πλαίσιο της διάλεξης για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

Η βράβευση από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος έγινε από την πρόεδρο της Unesco Δέσποινα Διακοβασίλη για τη μεγάλη εθελοντική προσφορά του στην αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης με τις μακροχρόνιες έρευνές του έχει συνδράμει τα μέγιστα στη διαλεύκανση πάρα πολλών υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας και έχει διασώσει πολλά κειμήλια της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Στην ειδική εκδήλωση μίλησαν για το βραβείο αλλά και για το μείζον θέμα της αρχαιοκαπηλίας ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός, ο Άδωνης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο Τζανέτος Φιλιππάκος,  Αναπληρωτής Γ.Γ.Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Μίμης Πλέσσας, συνθέτης, ο Γιάννης Ραχωβίτσας, Eπίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η Βίκυ Μπαφατάκη, αρχαιολόγος επικοινωνιολόγος και Dama de Merito de Honor, Γ.Γ. των Διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, ο  Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος.

Ο Ιδιωτικός Ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στο πλαίσιο της διάλεξης του τόνισε ότι η αρχαιοκαπηλία είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που αφορά σε όλη την Ελλάδα και άπτεται της συνέχειας μας ως έθνους.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μάκης Γιακουμάτος, πρώην υπουργός, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υπουργός, ο αντιστράτηγος Δημήτρης Παπαναγιώτου, ο Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, ο Αντρέας Λιώνης, επίτιμος πρόεδρος της Τσεχίας στην Ελλάδα, η Λουκίλλα Καρρέρ, δημοσιογράφος, η Πένυ Σταθάκη, ηθοποιός, η Μάγδα Τσέγκου, δημοσιογράφος και πλήθος κόσμου.

Εντυπωσιακή ήταν η  παρουσία της παρουσιάστριας Μαριαλενας Ανδρέου στην λαμπερή εκδήλωση, όπου  δέχτηκε φιλοφρονήσεις για την τελευταία της φωτογράφιση ως αρχαία Ελληνίδα Θεά σε ιστορικό βιβλίο που βγαίνει το επόμενο διάστημα στην Ελληνική και διεθνή αγορά ενώ μοιράστηκε  και τα σχέδιά της για την προώθηση του στον επίσημο Ελληνισμό.

Από τον/την entertv

A A
Get it on Google Play
  Difernews Official Facebook Page
  Difernews Official Twitter Page
  Difernews Official Google Page
  Copyright © 2011 difernews.gr
  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  Όροι Χρήσης
  |
  Επικοινωνία
  |
  Αρθογράφοι
  |
  Newsletter
  Pixrow Digital Agency
  Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency