Δημοσίευση : 00:09 18-10-2016

Γνωρίστε τα πανέμορφα νησιά Γκαλαπάγκος!

Νησιά Γκαλαπάγκος: Ένας επίγειος παράδεισος όπου όλες οι επιλογές εξερεύνησης και διασκέδασης είναι δωρεάν!

Τα νησιά Γκαλαπάγκος αποτελούνται από 13 νησιά ηφαιστειακής προέλευσης, 6 μικρότερα νησάκια και 107 βράχους. Το πρώτο νησί σχηματίστηκε πριν από 5 με 10 εκατομμύρια χρόνια και η δημιουργία του ήταν αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά Ισαβέλα και Φερναντίνα, διαμορφώνονται ακόμα λόγω της πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998.

Το 1957, η UNESCO σε συνεργασία με την κυβέρνηση αποφάσισαν τη δημιουργία ερευνητικού σταθμού. Το 1959, παράλληλα με την επέτειο των 100 χρόνων από τη δημοσίευση της Καταγωγής των Ειδών του Δαρβίνου, η κυβέρνηση του Ισημερινoύ ανακήρυξε το 97,5% του εδάφους ως εθνικό πάρκο, εκτός από τις περιοχές που ήταν ήδη κατοικημένες.

Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε το Ίδρυμα Κάρολος Δαρβίνος που είχε στόχο την εξασφάλιση της συντήρησης των μοναδικών οικοσυστημάτων στις νήσους. H UNESCO αναγνώρισε τα νησιά Γκαλαπάγκος ως παγκόσμια κληρονομιά το 1978. Το Δεκέμβριο του 2001 αναγνωρίστηκε και ο ωκεανός που τα περιβάλλει.

REUTERSNacho Doce8 copyΕικόνα από: REUTERS/Nacho Doce

Mοναδικά είδη

Στα νησιά Γκαλαπάγκος, μπορείτε να συναντήσετε: τη γιγάντια χερσαία χελώνα Ιγουάνα, τη χελώνα των Γκαλαπάγκος που έδωσε το όνομά της στα νησιά, τη γαλαζοπόδαρη Σούλα, την πράσινη χελώνα των Γκαλαπάγκος που είναι πιθανά ένα υποείδος της πράσινης χελώνας του Ειρηνικού, 13 ενδημικά είδη σπίζας αποκαλούμενα σπίζες του Δαρβίνου, την Σπίζα-Δρυοκολάπτης, το πιγκουΐνο των Γκαλαπάγκος, τον Κορμοράνος του Χάρρις, το Γεράκι των Γκαλαπάγκος και τέλος τα Θαλάσσια Λιοντάρια.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency