Δημοσίευση : 10:11 18-10-2016

Πατάτες Hasselback για να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

Πρόκειται για μια Σουηδική συνταγή που για πρώτη φορά μαγειρεύτηκε σε εστιατόριο της Στοκχόλμης με την ονομασία Hasselbacken, τη δεκαετία του ’40.

 

Υλικά
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2-3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο ή μίξη αν θες)
1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2-3 πρέζες χοντρό αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χοντρό τρίμα φρυγανιάς ή ψίχουλα ψωμιού αρωματισμένα
sintagi-sta-grigora-patates-na-sou-kelaidisi-o-ouraniskos-1
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200◦ C.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε εγκάρσια κατά τα ¾ του ύψους της πατάτας. Τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος με την μεριά με τις κοψιές
προς τα επάνω.
3. Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μισό βούτυρο, καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι, φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 περίπου λεπτά.
4. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το τρίμα φρυγανιάς και καρυκεύουμε επιπλέον. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει.
sintagi-sta-grigora-patates-na-sou-kelaidisi-o-ouraniskos-2
Tip: Αν θες, αρωματίζεις το τρίμα ή τα ψίχουλα ψωμιού με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα αρωματικά όπως δενδρολίβανο, θυμάρι ή άλλα. Στο ενδιάμεσο ξεφούρνισμα πασπαλίζουμε εάν θέλουμε και με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή ό,τι άλλο θέλουμς).
sintagi-sta-grigora-patates-na-sou-kelaidisi-o-ouraniskos-3
tonwtiko.com

 

Από τον/την Newsroom

A A
Ετικέτες Άρθρου
Πατάτες Hasselback Συνταγές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ TASTE IT

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency