Δημοσίευση : 19:17 01-12-2016

Το ιδιαίτερο αλμυρό κέικ των «διακοσίων»

Είναι νόστιμο και ιδιαίτερο γιατί... κάθε υλικό που χρησιμοποιείται είναι από 200 γραμμάρια!

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά

-200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-200 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
-4 αβγά
-2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε βαθύ μπολ μέχρι να γίνει αφράτο. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το γιαούρτι, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα ομογενές. Αλείφουμε μια μέτρια φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο, την αλευρώνουμε ελαφρά και παντού, και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 25 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και να προσθέσουμε μερικές ελιές ψιλοκομμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλλάξουμε μυρωδικό, βάζοντας στο κέικ μας δεντρολίβανο ή ρίγανη.

Από το thecookbook.gr

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
    Difernews Official Facebook Page
    Difernews Official Twitter Page
    Difernews Official Google Page
    Copyright © 2011 difernews.gr
    Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
    Όροι Χρήσης
    |
    Επικοινωνία
    |
    Αρθογράφοι
    |
    Newsletter
    Pixrow Digital Agency
    Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency