Δημοσίευση : 15:47 10-12-2016

Προβλέψεις Δεκεμβρίου για τα ζώδια κάθε δεκαημέρου!

Αστρολογικές προβλέψεις ανάλογα το ζώδιό σου και το δεκαήμερο που ανήκεις

Ολοκληρώνεται πια αυτός ο δύσκολος και ανατρεπτικός χρόνος που σε αρκετούς από εμάς έφερε ταλαιπωρίες και αναστατώσεις, εμπόδια που φάνταζαν ανυπέρβλητα και μια καθημερινότητα που δύσκολα γινόταν ανεκτή..Το καλό κλίμα λοιπόν το φέρνει ο Δεκέμβριος, ένας μήνας που μοιάζει με πραγματική όαση μπροστά σε αυτά που έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα μας δοθεί η δυνατότητα να διορθώσουμε και ν’ αναμορφώσουμε τομείς της ζωής που μας έχουν ταλαιπωρήσει, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές και συνθήκες, για ένα καλύτερο αύριο, αναφέρει ο astrologos.gr.
Το πιο θεαματικό στοιχείο του Δεκεμβρίου είναι ότι αυτή τη φορά μπορούμε να επιφέρουμε εμείς τις αλλαγές και μάλιστα διατηρώντας ισορροπία μεταξύ του παλιού και του νέου. Η περίοδος είναι άκρως δημιουργική και ωφέλιμη, αλλά και αρκετά ερωτική.
Η Πανσέληνος στις 14/12 στο τρίτο δεκαήμερο του άξονα Διδύμων – Τοξότη μιλάει ξεκάθαρα για τη δημιουργία νέων σχέσεων, που μπορεί να μη βασίζονται στο πολύ έντονο πάθος, αλλά διεγείρουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και στηρίζονται στη σωστή και εποικοδομητική επικοινωνία, που θα βοηθήσει το αίσθημα ν’ ανθίσει.
Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 19/12 στο ζώδιο του Αιγόκερω εκτός από τις γνωστές πλέον κατεργάρικες πράξεις του που προκαλούν αναστάτωση στην καθημερινότητα μας, θα βάλει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου ν’ αξιολογήσουν τα πεπραγμένα των τριών τελευταίων μηνών και να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η πιο σημαντική όψη της περιόδου είναι η αντίθεση του Δία-Ουρανού που έχει ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, παρότι γίνεται ακριβείας στις 26/12. Αυτή είναι μία όψη απελευθέρωσης, ενθουσιασμού και τύχης, που θα επηρεάσει τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα του τρίτου δεκαημέρου ανοίγοντας ή κλείνοντας ένα κεφάλαιο στη ζωή τους. Οι ημέρες κοντά στα Χριστούγεννα είναι πραγματικά εκπληκτικές, με σχεδόν όλους τους πλανήτες να δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό που θα μας βάλει στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου, θ’ αναπτερώσει τις ελπίδες μας και αν δεν μείνουμε μόνο στη θεωρία, μπορεί να μας χαρίσει σημαντικές επιτυχίες.
Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα στις 29/12 έχουμε τη Νέα Σελήνη στο πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερω που θέλει να μας βγάλει από την ευδαιμονία του προηγούμενου διαστήματος και να μας ρίξει με τα μούτρα στην εσωτερική δουλειά, απαιτώντας ουσιαστικά να τελειώσουμε οριστικά και με οποιοδήποτε ψυχικό κόστος τις καταστάσεις που μας πονάνε.
ΚΡΙΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 21 - 31 Μαρτίου)
Παρ’ ότι βρισκόμαστε στον πιο γιορτινό μήνα του έτους, εσείς αντί ν’ ασχολείστε με τις απαραίτητες προετοιμασίες, ξημεροβραδιάζεστε στη δουλειά. Είναι τόσο μεγάλο το άγχος σας να τα τελειώσετε όλα ή σας έχουν φορτώσει με επιπλέον δουλειά, που νιώθετε κυριολεκτικά πελαγωμένοι. Λόγω της αυξημένης νευρικότητάς σας, είναι πιθανό να κάνετε κάποια λάθη ή να έρθετε σε αντιπαράθεση με άτομα του επαγγελματικού σας περιβάλλοντος. Τουλάχιστον μέχρι τις 11/12 προσπαθήστε να διαχειριστείτε την καθημερινότητα όσο πιο καλά μπορείτε, για να μην επιβαρύνετε το νευρικό σας σύστημα. Από τις 8 μέχρι τις 16/12 η Αφροδίτη από τον Υδροχόο θα βοηθήσει για να χαλαρώσετε μέσα από τους φίλους και την πιο πλούσια κοινωνική ζωή εκείνων των ημερών. Αυτό το διάστημα μάλιστα είναι το καλύτερο ενός μήνα, που για το δικό σας δεκαήμερο δεν είναι και τόσο ανάλαφρος. Ο Ερμής που θα επιστρέψει ανάδρομος στο πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερου, σε συνδυασμό με τη στριφνή Νέα Σελήνη στις 29/12 στο ίδιο ζώδιο, θα επαναφέρουν τα επαγγελματικά προβλήματα των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου λίγο πριν την εκπνοή του. Οι τελευταίες ημέρες του χρόνου θα είναι αρκετά φορτισμένες και πολύ κουραστικές, ενώ δε θα λείψουν και οι αντιπαραθέσεις που μπορεί να μεταφερθούν και στο σπίτι. Αυξημένη προσοχή πρέπει να δείξουν οι γεννημένοι μεταξύ 22 & 24/3, οι οποίοι μπορεί να δουν μια συνεργασία τους να λήγει ή να χρειαστεί να φροντίσουν έναν εκ των δύο γονέων.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 1 - 10 Απριλίου)
Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με αίσθημα αισιοδοξίας, μεγάλη δυναμική και τύχη για την εκπλήρωση των σχεδίων σας. Ιδιαίτερα το πρώτο του δεκαήμερο είναι ιδανικό για να επιλύσετε προβλήματα, να ταξιδέψετε, να σχεδιάσετε το μέλλον σας, αλλά και να κάνετε νέες ερωτικές γνωριμίες, που θα σας ανανεώσουν. Το τριήμερο 7-9/12 συναντάτε ανθρώπους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των επαγγελματικών σας σχεδίων και αυτό το καθιστά ιδανικό για να προγραμματίσετε τα επαγγελματικά σας ραντεβού. Από τις 11/12 η ατμόσφαιρα επιφορτίζεται με άγχος, λόγω της μεγάλης ανησυχίας να διεκπεραιώσετε όλες τις εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, η καθημερινότητά σας γίνεται πιο κουραστική και στο επαγγελματικό περιβάλλον δημιουργούνται κάποιες εντάσεις, για τις οποίες μάλλον εσείς ευθύνεστε. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η τύχη και η αισιοδοξία θα σας εγκαταλείψουν, αφού ο Δίας για όλο το μήνα θα δρα ως προστατευτική ομπρέλα για το δικό σας δεκαήμερο. Από τις 16/12 στα θετικά προστίθεται και η Αφροδίτη, η οποία θα αυξήσει την κοινωνικότητα και τη γοητεία σας και μάλλον δε θα σας αφήσει να κάνετε Χριστούγεννα στο σπίτι. Οι προσκλήσεις θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, δίνοντας σας την ευκαιρία να περάσετε όμορφες στιγμές με το φιλικό σας περιβάλλον. Ιδιαίτερα οι γεννημένοι 7, 8 & 9/4 θα περάσουν πολύ όμορφα την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν αποκλείεται να επισημοποιήσουν την υπάρχουσα σχέση τους ή να ξεκινήσει κάποια νέα, η οποία θα είναι από τις σημαντικότερες της ζωής τους.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 11 - 20 Απριλίου)
Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σημαντικός μήνας του 2016, αλλά και αυτός που θα σας δείξει πώς θα κινηθείτε την επόμενη χρονιά. Οι πολύ θετικές και παραγωγικές όψεις που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, θα σας βοηθήσουν να επιφέρετε τις αλλαγές που επιθυμείτε, με τους δικούς σας όρους. Επιπλέον, από εδώ και μπρος θα καταφέρετε να ισορροπήσετε το παλιό με τα πολλά καινούργια πράγματα, που θα κάνετε μέσα στο 2017. Ξεκινάτε λοιπόν το μήνα με τη διάθεση να τακτοποιήσετε τις υποθέσεις που εκκρεμούν, ενώ ταυτόχρονα κάνετε νέες φιλικές και ερωτικές γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι να ξεκινήσουν μία νέα πρωτοποριακή επαγγελματική δραστηριότητα, που θ’ αποφέρει καρπούς στο κοντινό μέλλον. Ο συναισθηματικός τομέας είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός αυτού του μήνα και εγγυάται όμορφες στιγμές με το ταίρι σας ή γνωριμίες που θα γίνουν πολύ γρήγορα παθιασμένες ερωτικές σχέσεις. Σίγουρα πολλοί Κριοί του δικού σας δεκαημέρου θα επισημοποιήσουν σχέσεις ή θ’ αποφασίσουν ν’ αποκτήσουν ένα απόγονο. Οι ημέρες κοντά στα Χριστούγεννα είναι πραγματικά από τις εκπληκτικότερες της χρονιάς, όπου το λιγότερο που μπορούν να δώσουν είναι όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας άτομα. Για όσους όμως βιώνουν την ένταση στις σχέσεις και τα προβλήματα είναι υπαρκτά και ουσιαστικά, αυτές οι ημέρες είναι πιθανό να φέρουν ξαφνικούς χωρισμούς που θα σας απελευθερώσουν από μία κατάσταση που είχε γίνει τροχοπέδη. Το μήνυμα των ημερών είναι ν’ ακολουθήσετε το ένστικτο σας χωρίς υπερβολές και διατηρώντας την ψυχραιμία σας, έτσι ώστε οι νέες συνθήκες να δημιουργηθούν με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οι γεννημένοι 18 & 19/4, προσοχή στην υγεία σας στις αρχές του μήνα.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 21 Απριλίου - 1 Μαΐου)
Ταξιδιάρης μήνας ο Δεκέμβριος με τον Ερμή από τον Αιγόκερω να δίνει φτερά κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μάλλον οι πρώτες ημέρες του μήνα σας βρίσκουν να σχεδιάζετε κάποια απόδραση εν’ όψη γιορτών, κάτι που θα πρέπει να κάνετε πριν τις 19/12, που ο Ερμής θα αρχίσει την καθιερωμένη ανάδρομη πορεία του. Μέχρι και τις 11/12 είναι το καλύτερο διάστημα για να προγραμματίσετε, να ρυθμίσετε και να κλείσετε υποθέσεις με το εξωτερικό, κέντρα σπουδών και πανεπιστήμια. Αν πάλι κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν προκύψει παρεξηγήσεις ή είχατε κάνει κάποια λάθη τα οποία σας κόστισαν, οι ημέρες κοντά στις 10/12 είναι οι καταλληλότερες για να επανορθώσετε. Η παρουσία της Αφροδίτης μέχρι και τις 16/12 στο δεύτερο δεκαήμερο του Υδροχόου προσδίδει γοητεία και διάθεση για διασκέδαση, αλλά ανοίγει και την όρεξη κυρίως για γλυκά και λιπαρές τροφές. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα φαίνεται να είναι και το πιο δραστήριο για εσάς. Αν λοιπόν ταξιδέψετε, θα πρέπει να προσέχετε αποσκευές και προσωπικά αντικείμενα λόγω ανάδρομου. Αν όχι, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τις ημέρες συζητώντας και λύνοντας ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Θα έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να εκφράσετε τη θέση σας με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Όσοι ασχολούνται με την τέχνη, τις τελευταίες ημέρες του χρόνου θα έχουν επιτυχία σε αυτό που κάνουν. Στις 27/12 ο ανάδρομος Ερμής επιστρέφει στο δικό σας δεκαήμερο και θ’ αναστατώσει την καθημερινότητά σας με τα γνωστά τερτίπια του.

 

Β’ Δεκαήμερο ( γεννημένοι 2 - 11 Μαΐου)
Ο καινούργιος μήνας ξεκινάει με ένταση και έντονη επαγγελματική δραστηριότητα. Μέχρι και τις 6/12 ο Άρης από τον Υδροχόο θα σας προμηθεύει με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά και επιπλέον ευθύνες στον τομέα της εργασίας. Ίσως όμως αυτή είναι μία πραγματική παραγωγική περίοδος, που όσο και αν σας φορτίζει με άγχος ή άλλες φορές πάλι δημιουργεί ένταση στις σχέσεις με τους προϊσταμένους ή με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας συνδιαλέγεστε, μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα κάνουν πιο ευχάριστο το εργασιακό σας περιβάλλον. Από τις 11/12 η ευνοϊκή επίδραση του Ερμή από τον Αιγόκερω βοηθάει αφενός να προγραμματίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, αλλά και να σχεδιάσετε ένα ταξίδι ή την έναρξη ενός κύκλου σπουδών που θέλετε εδώ και καιρό. Στις 19/12 ο πλανήτης θα γυρίσει ανάδρομος και ως γνωστόν θα προκαλέσει αναστάτωση σε επικοινωνία και μετακινήσεις, ό,τι όμως έχετε σχεδιάσει πριν την αναδρομή του, δε θα επηρεαστεί κατά τις τρεις εβδομάδες της ανάδρομης πορείας του. Ωστόσο, αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικό για να επανεξετάσετε σχέδια και ιδέες που έχετε για το μέλλον και να αξιολογήσετε τα πεπραγμένα των τελευταίων τριών μηνών. Από τις 16/12 η Αφροδίτη από τον Υδροχόο ανεβάζει τη διάθεσή σας, αλλά ρίχνει την όρεξη για δουλειά και διεκπεραίωση πρακτικών θεμάτων. Όμως, μέχρι και τις 21/12 που θα επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη γοητεία σας και να καλυτερεύσετε εργασιακές σχέσεις ή να δημιουργήσετε νέες αισθηματικές.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 21 Μαΐου)
Οι πρώτες οκτώ ημέρες του Δεκεμβρίου σάς δημιουργούν ευχάριστη και ρομαντική διάθεση, που σας κάνει πολύ πιο ελκυστικούς και συμπαθείς απ’ ό,τι συνήθως. Η Αφροδίτη στο τελευταίο δεκαήμερο του Αιγόκερω φροντίζει να περάσετε όμορφα με τον/την σύντροφό σας, να βελτιώσετε τις συνεργασίες σας, αλλά και να εισπράξετε θαυμασμό και αγάπη από οικείους και μη. Από τις 6/12 το ελαφρύ και χαλαρό σκηνικό θ’ αλλάξει άρδην, με τον Άρη από τον Υδροχόο ν’ αυξάνει ευθύνες και υποχρεώσεις, φορτώνοντας την καθημερινότητα σε βαθμό εξάντλησης. Βέβαια, θα διαθέτετε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε ό,τι ξεκινάτε, με κόστος όμως ένα επιβαρυμένο νευρικό σύστημα, που θα σας φέρει αντιμέτωπους με συναδέλφους, ίσως και με τα άτομα της οικογένειας σας. Ευτυχώς όμως, λίγο πριν ξεκινήσουν οι γιορτές και συγκεκριμένα το διάστημα 21 – 31/12, θα δέχεστε και πάλι την ευνοϊκή στήριξη της Αφροδίτης, αυτή τη φορά από το ζώδιο του Υδροχόου. Ετοιμαστείτε λοιπόν να γνωρίσετε ανθρώπους διαφορετικούς απ’ αυτούς που συνήθως συναναστρέφεστε ή που κατοικούν μακριά, να επιδοθείτε σε μαραθώνιους κατανάλωσης τροφών και ποτών, αλλά και να γίνετε το κέντρο της προσοχής είτε ως προσκεκλημένοι είτε ως οικοδεσπότες. Αυτή θα είναι μία από τις πιο απολαυστικές εορταστικές περιόδους των τελευταίων ετών.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 22 - 31 Μαΐου)
Με υποτονική διάθεση ξεκινάει ο τελευταίος μήνας του χρόνου, αφού το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα σάς αφαιρεί τη διάθεση για οτιδήποτε απαιτεί ιδιαίτερη σωματική ή πνευματική προσπάθεια. Επίσης, την πρώτη ημέρα του μήνα να είστε πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές σας, αλλά και σε οποιαδήποτε σύναψη συμφωνίας. Από τις 8/12 μέχρι τις 16/12 η Αφροδίτη από τον Υδροχόο έρχεται ν’ αυξήσει τη γοητεία αλλά και τη ρομαντική σας διάθεση. Γίνεστε πολύ πιο συγκαταβατικοί στις συνεργασίες σας, αλλά έρχεστε και πιο κοντά με τους ανθρώπους που συνδέεστε συναισθηματικά. Για όσους ψάχνουν μία νέα ερωτική σχέση, αυτό το διάστημα είναι το πιο κατάλληλο για να το επιτύχουν. Από τις 19/12 και μέχρι το τέλος του μήνα όμως, ο Άρης από τον Ιχθύ έρχεται να προσθέσει κούραση και ευθύνες στην καθημερινότητά σας, αλλά και επιπλέον δουλειά όσον αναφορά στα επαγγελματικά. Έτσι, η εορταστική περίοδος θα σας βρει σε μία διαρκή κίνηση, η οποία μάλιστα θα λήξει το νέο χρόνο. Η ενέργειά σας θα είναι αυξημένη, το ίδιο όμως θα είναι και η ευερεθιστικότητα, κάτι που θα σας κάνει ευάλωτους στην οποιαδήποτε εκδήλωση προκλητικής συμπεριφοράς από τους άλλους. Είναι πιθανό κάποιες οικογενειακές ή επαγγελματικές σχέσεις να διαταραχθούν κατά το διάστημα που θα δέχεστε την αρνητική επιρροή του πλανήτη. Επίσης, σε κάποιους είναι πιθανό να εκδηλωθούν μικροατυχήματα όπως πτώσεις, εγκαύματα, αλλά και αντιδράσεις σε τροφές. Οι γεννημένοι 24 & 25/5 συνεχίζουν να βιώνουν αλλαγές στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 1 - 11 Ιουνίου)
Ο Δεκέμβριος αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό μήνα του 2016, μίας δύσκολης κατά τ’ άλλα χρονιάς, που όμως αφήνει το καλό για το τέλος. Κατ’ αρχήν να επισημάνουμε ότι αυτός είναι ο τελευταίος μήνας που ο Κρόνος, τυπικά τουλάχιστον, επηρεάζει το δεκαήμερό σας. Κλείνει έτσι ένας κουραστικός, αλλά πολύ παραγωγικός κύκλος ενός έτους, που απ’ ό,τι φαίνεται θα στεφθεί με επιτυχία. Από τις πρώτες ημέρες του μήνα, η αισιοδοξία και ο δυναμισμός σας βοηθούν στην επίτευξη θετικών οικονομικών και επαγγελματικών αποτελεσμάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων, που σας λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα όμως, ενισχύεται και ο αισθηματικός τομέας, θέματα παιδιών και δημιουργίας, αλλά και η όρεξη για ζωή και η ικανοποίηση μέσα από τα επιτεύγματά σας. Οι ημέρες κοντά στις 10/12 είναι πιθανό να φέρουν την αναγνώριση των προσπάθειών σας στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και την ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών με ταυτόχρονη οικονομική αναπροσαρμογή. Οι γεννημένοι 8, 9 & 10/6 θα είναι αποδέκτες μεγαλύτερης εύνοιας και γύρω στις 25/12 θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα στη ζωή τους, το οποίο μπορεί ν’ αφορά γάμο, παιδιά ή νέα επαγγελματική δραστηριότητα, που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Γενικά ο Δεκέμβριος εκτός από ένας μήνας χαράς είναι και το πλέον κατάλληλο διάστημα για να τολμήσετε!!!

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 21 Ιουνίου)
Ο Δεκέμβριος είναι και για το δικό σας δεκαήμερο ένας καθοριστικός μήνας, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη σημαντικών αλλαγών, που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του 2017. Κατ’ αρχήν είναι ο μήνας που ο Κρόνος θα περάσει μόνιμα στο τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη, αυτό δηλαδή που σας επηρεάζει. Ξεκινάει λοιπόν μία περίοδος διάρκειας ενός χρόνου, κατά την οποία θα αλλάξουν ουσιαστικά οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας. Είναι πιθανό ν’ αντιμετωπίσετε προβλήματα που αφορούν τον/την σύντροφο, αλλά και να κάνετε γνωριμίες, που θα έχουν διάρκεια και θα οικοδομηθούν πάνω σε πολύ γερές βάσεις. Το ξεκίνημα αυτού το κύκλου παρότι δεν αναμένεται ευχάριστο, γίνεται μ’ εντυπωσιακό τρόπο αφού σχεδόν όλες οι θετικές όψεις του μήνα σάς αφορούν. Κατά τις πρώτες ημέρες, με μεγάλη δύναμη δίνετε άμεσες λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που σας αφορούν, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να ξεκινήσουν νέες, πρωτοποριακές επαγγελματικές δραστηριότητες. Τολμάτε αλλαγές με νέους τρόπους, που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τα ταλέντα σας. Η Πανσέληνος στις 14/12 γίνεται στο δικό σας δεκαήμερο και σφραγίζει τη σύναψη νέων σχέσεων, την επισημοποίηση των υπαρχουσών, καθώς και τα νέα και σταθερά επαγγελματικά βήματα. Το εκπληκτικό αυτή της περιόδου είναι ότι εσείς θα επιλέξετε τις αλλαγές που θα κάνετε στη ζωή σας, καταφέρνοντας να διατηρήσετε την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ παλιού και νέου. Διανύετε λοιπόν μία αναμορφωτική εποχή, που σας δίνει το δικαίωμα της επιλογής και της δημιουργίας. Το διάστημα κοντά στην ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι, απ’ όλες τις απόψεις, θεσπέσιο και θα σας γεμίσει χαρά. Απολαύστε το!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 22 Ιουνίου - 1 Ιουλίου)
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του μήνα αναμένεται ήπιων τόνων, το φινάλε του θα είναι εντυπωσιακό, φέρνοντας αλλαγές στις σχέσεις. Κατά το πρώτο δεκαήμερο η παρουσία του Ερμή στον Αιγόκερω σας δίνει τη δυνατότητα για ξεκάθαρες και εποικοδομητικές συζητήσεις με τον/την σύντροφο ή τους συνεργάτες. Επίσης, πιθανό είναι να υπογράψετε κάποιες συμφωνίες ή να προωθήσετε νομικά θέματα, που σας αφορούν. Κοντά στις 10/12 είναι πολύ καλές οι ημέρες για επανορθώσετε παρεξηγήσεις ή λάθη που έχουν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν, αφού πρώτα πάρετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Καλό θα ήταν ό,τι μπορείτε, να το κάνετε πριν τις 27/12 που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο δεκαήμερό σας και μπορεί να φέρει μπερδέματα με έγγραφα ή την επικοινωνία. Από τις 19 μέχρι τις 31/12 ο Άρης από τους Ιχθύς σας δίνει δύναμη να προωθήσετε τα σχέδιά σας και να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες του τέλους τους έτους με ευκολία. Το πιο δραστήριο διάστημα θα είναι οι πέντε τελευταίες ημέρες του χρόνου, που είναι ικανές να φέρουν μεγάλες αλλαγές σε επαγγελματικές και συναισθηματικές σχέσεις. Με την αντίληψή σας ιδιαίτερα αυξημένη και τις προσωπικές σας προσπάθειες να καρποφορούν, φαίνεται ότι επιτυγχάνεται ουσιαστική αναγνώριση, η οποία μπορεί να γίνει από τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες ή από νέους, με τους οποίους ξεκινάτε τώρα. Ταυτόχρονα, παρόλη την ένταση της Νέας Σελήνης στις 29/12, μπορούν να γίνουν σημαντικές νέες γνωριμίες με αρκετό πάθος ή να πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα με τον άνθρωπο που είστε ήδη μαζί.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 2 - 11 Ιουλίου)
Με έντονα ακόμη τα θέματα που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών μπαίνει ο Δεκέμβριος, τον οποίο θα χαρακτηρίζαμε ως άλλο ένα μήνα συναισθηματικής υπερβολής. Ο Ερμής, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, βρίσκεται στο αντίθετό σας ζώδιο του Αιγόκερου και φέρνει ξεκάθαρες συζητήσεις, αλλά και κατανόηση της θέσης των άλλων. Μέχρι και τις 19/12 που θα είναι σε ορθή φορά, σας βοηθάει να πάρετε και να δώσετε σωστές συμβουλές, που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αφενός για την εξισορρόπηση της σχέσης σας και αφετέρου για την εξομάλυνση των σχέσεων με τους συνεργάτες σας. Αυτό που ζητάει από εσάς είναι να μιλάτε λιγότερο και ν’ ακούτε περισσότερο, ώστε ν’ αντιληφθείτε πλήρως την πραγματικότητα. Η παρουσία του Δία σχεδόν όλο το μήνα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ζυγού, μπορεί να σας βοηθάει και να σας δίνει αισιοδοξία για τη θετική εξέλιξη των οικογενειακών και επαγγελματικών θεμάτων, σας δίνει όμως και μία τάση υπερβολής, την οποία πρέπει να ελέγξετε προκειμένου να μην εκτεθείτε. Στις 26/12 πραγματοποιείται η πρώτη αντίθεση του Δία-Ουρανού, μία από τις σημαντικότερες όψεις που θα μας απασχολήσει το 2017 και επηρεάζει τους γεννημένους από τις 8 μέχρι τις 10/7. Η ανάγκη για απελευθέρωση και αλλαγή του τρόπου ζωής θα είναι πολύ έντονη και θα μπορούσε να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως. Παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε να προκαλέσει την αιφνίδια αλλαγή δουλειάς ή την ξαφνική αλλαγή οικογενειακής κατάστασης. Δεδομένου ότι ο Ερμής μέχρι τότε θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία και θα επηρεάζει άμεσα το δεκαήμερό σας, καλό θα ήταν να μην πάρετε αποφάσεις, γιατί πιθανόν ν’ αλλάξουν μετά από λίγο καιρό.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 21 Ιουλίου)
Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με την Αφροδίτη από τον Αιγόκερω να δημιουργεί μία όμορφη, χαλαρή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Μέχρι και τις 8/12 περνάτε πολύ καλά με το ερωτικό σας ταίρι και εξομαλύνονται οι σχέσεις με τους συνεργάτες σας. Αυτό το διάστημα είναι ιδανικό για να ζητήσετε την υποστήριξη των άλλων στα σχέδια και στις ανάγκες σας. Ωστόσο, η έλλειψη αυτοπειθαρχίας και η υπερβολή μπορεί να σας βγάλουν πολλές φορές εκτός προγράμματος. Αφήστε τα πιο σοβαρά και απαιτητικά θέματα για την επόμενη εβδομάδα, που θα μπορείτε να τηρήσετε αυτά που έχετε υποσχεθεί. Ο υπόλοιπος μήνας χρωματίζεται από την πολύ σημαντική όψη αντίθεσης που κάνει ο Δίας με τον Ουρανό και θα επηρεάσει περισσότερο όσους είναι γεννημένοι μέχρι και τις 16/7. Αυτή η πολύ δυναμική όψη είναι σίγουρο ότι θ’ αλλάξει ξαφνικά τον τομέα του προσωπικού σας ωροσκοπίου που επηρεάζει. Μέσα στα πλαίσια της γενικής πρόβλεψης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ξαφνικές επαγγελματικές αλλαγές ή η αντικατάσταση συνεργατών, το σπάσιμο συμβολαίων, αλλά και οι ξαφνικοί γάμοι και τα διαζύγια, είναι από αυτά που μπορεί να προκαλέσει. Η δράση της δε θα περιοριστεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2016, αλλά θα έχει ισχύ πολύ μεγάλο διάστημα του 2017 και μάλιστα με τον Ουρανό από τις 31/12 ορθόδρομο να φέρνει καταιγιστικά γεγονότα, άλλες φορές θετικά και άλλες φορές λιγότερο θετικά στη ζωή σας.

 

ΛΕΩΝ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 22 Ιουλίου - 1 Αυγούστου)
Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς είναι μία όμορφη και ήσυχη περίοδος για το δικό σας δεκαήμερο. Το πρώτο του μισό ειδικά, χαρακτηρίζεται από έντονο ερωτισμό και μία διάθεση καλοπέρασης. Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο μέχρι και τις 16/10, δημιουργεί μία ρομαντική ατμόσφαιρα και ροπή προς την καλοπέραση. Έτσι η διάθεση για δουλειά θα είναι μάλλον πεσμένη, όσο και αν πιέζουν οι υποχρεώσεις για το κλείσιμο του έτους. Αυτό που θα σας ενδιαφέρει περισσότερο θα είναι να βρίσκεστε με τον/την σύντροφο και να περνάτε όμορφα μαζί. Για όσους πάλι είναι μόνοι, οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Δεκεμβρίου είναι το πιο κατάλληλο διάστημα για να κάνετε κάποια ερωτική γνωριμία, στην οποία όμως θα πρέπει να δώσετε χρόνο πριν επενδύσετε. Τα καλέσματα θα είναι πολλά και χρειάζεται ένα όριο για να μην εξαντληθείτε ή για να μην κάνετε υπερκατανάλωση τροφής και ποτού. Ταυτόχρονα όμως, αυτό είναι ένα θαυμάσιο διάστημα κατά το οποίο μπορείτε να κάνετε πολύ καλή εντύπωση, να ζητήσετε πράγματα από τους άλλους, καθώς επίσης να πάρετε δώρα, τα οποία θα σας ευχαριστήσουν. Η περίοδος επίσης είναι κατάλληλη για θέματα νομικής φύσης, υπογραφές συμβολαίων και κλείσιμο επωφελών συμφωνιών. Το δεύτερο μισό του μήνα θα είναι πιο ήρεμο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε και τη διάθεση ν’ ασχοληθείτε με τις εκκρεμότητές σας.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 2 - 11 Αυγούστου)
Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει μία χρονιά, που για το δικό σας δεκαήμερο όχι μόνο δεν ήταν κακή, αλλά έφερε σημαντικές αλλαγές, τις οποίες κάνατε επάνω σε σταθερές βάσεις και γνώμονα τη λογική. Από το ξεκίνημά του λοιπόν, ο Δεκέμβριος έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχία σας στους περισσότερους τομείς της ζωής σας και να σας γεμίσει με χαρά και ικανοποίηση. Αν υπάρχουν ακόμη θέματα που δεν έχετε τακτοποιήσει ή εκκρεμούν κάποιες αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα, μπορείτε μέσα στο Δεκέμβριο με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο να τα ολοκληρώσετε επιτυχώς. Σίγουρα θα βρείτε αντίσταση από κάποιους, κυρίως μέχρι τις 6/12, ή θα χρειαστεί να έρθετε σε αντιπαράθεση για να υπερασπιστείτε τις θέσεις σας. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγνοήσετε το τείχος που υψώνεται μπροστά σας και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχετε βγει νικητές. Σαφέστατα ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ αισθησιακός μήνας, που σας κάνει όχι μόνο πιο γοητευτικούς, αλλά και κυριάρχους στο ερωτικό παιχνίδι. Χωρίς ν’ αφήσετε τις φιλοδοξίες και τους σκοπούς στην άκρη και χωρίς ν’ αναλωθείτε αποκλειστικά στις απολαύσεις, χαρείτε αυτόν τον όμορφο μήνα και αρπάξτε τις ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 22 Αυγούστου)
Ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας, που εγκαινιάζει μία πολύ παραγωγική χρονιά. Μπορεί εδώ και αρκετό καιρό κάτω από την επιρροή του Ουρανού να έχετε κάνει αρκετές αλλαγές και να έχετε ξεκινήσει να κυνηγάτε τα όνειρά σας, από αυτό το μήνα όμως θα μπορέσετε να υλοποιήσετε και να σταθεροποιήσετε όσα σας ενδιαφέρουν. Ήδη, από την πρώτη του εβδομάδα ο Δεκέμβριος μιλάει για άμεση τακτοποίηση ζητημάτων, εφόσον βέβαια αποφευχθεί η βιασύνη και η παρορμητικότητα. Δεν αποκλείεται πολλές φορές μέχρι και τις 19/12 να έρθετε αντιμέτωποι με την προκλητική αντίσταση κάποιων, που ήδη γνωρίζετε ότι συνήθως αντιτίθενται στα σχέδιά σας. Αγνοήστε τους και προχωρήστε με έμπνευση και πρωτοποριακό τρόπο σε αυτά που θέλετε να επιτύχετε. Από τις 20/12 αρχίζει ουσιαστικά η εορταστική περίοδος για σας, αφού η ένταση υποχωρεί και βρίσκετε πλέον το χρόνο να διασκεδάσετε και να χαρείτε. Μέχρι και το τέλος του μήνα περνάτε εκπληκτικά με τους ανθρώπους που αγαπάτε ή κάνετε νέες γνωριμίες, που θα εξελιχθούν σε σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Από τις 21/12 ο Κρόνος από το τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη έρχεται να βάλει σταθερές βάσεις στις σχέσεις και όσες δημιουργηθούν αυτή την περίοδο, θα απολαύσουν τη μακροβιότητα, την ειλικρίνεια και τη νομιμότητα. Είναι πολύ πιθανό επίσης προς το τέλος του χρόνου να προκύψουν απρογραμμάτιστα ταξίδια, στα οποία θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Ερμή μετά τις 21/12. Στο τέλος του χρόνου ο Ουρανός θα γυρίσει σε ορθή πορεία, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές στη ζωή όσων έχουν γεννηθεί μέχρι τις 16/7 και ξεκινώντας τη διαδικασία της αναμόρφωσης για τους υπόλοιπους.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 23 - 31 Αυγούστου)
Οι πρώτες 2-3 ημέρες του μήνα χαρακτηρίζονται από μία υποτονική διάθεση που δεν τις καθιστά κατάλληλες για την αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων και θα απαιτηθεί αυξημένη προσοχή κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας. Από εκεί κι έπειτα, η ατμόσφαιρα ξεκαθαρίζει αρκετά και οι συζητήσεις γίνονται ξεκάθαρες και εποικοδομητικές, λόγω της εισόδου του κυβερνήτη σας Ερμή στο πρακτικό και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερω. Γύρω στις 10/12 είναι κατάλληλες οι μέρες για να επανορθώσετε λάθη ή παρεξηγήσεις που μπορεί να προέκυψαν τις πρώτες ημέρες του μήνα. Το διάστημα μέχρι τις 20/12 σας επιτρέπει να κινηθείτε χωρίς προβλήματα και να οργανώσετε τους τομείς της ζωής σας σύμφωνα με τις ανάγκες των ημερών. Η παρουσία του Άρη στον Ιχθύ από τις 19 μέχρι και το τέλος του μήνα θα σας φέρει συχνά αντιμέτωπους με συντρόφους και συνεργάτες, αλλά θα τονώσει τη σεξουαλική σας ζωή και θα σας κάνει πιο ελκυστικούς στα μάτια των επίδοξων εραστών σας. Από τις 19/12 η ανάδρομη πορεία του Ερμή έρχεται ν’ αναστατώσει ευχάριστα τη ζωή σας με επιστροφές ατόμων από το ερωτικό σας παρελθόν, που δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Όλο το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου η προσοχή σας είναι στραμμένη στην αισθηματική σας ζωή προσπαθώντας κατ’ αρχήν ν’ αξιολογήσετε τα πιο πρόσφατα γεγονότα. Καλό θα ήταν όσο ο πλανήτης μένει ανάδρομος, δηλαδή μέχρι τις 7/1/17, να μην πάρετε αποφάσεις, αλλά ν’ αφήσετε το χρόνο να σας δείξει τις πραγματικές προθέσεις του ατόμου που σας απασχολεί. Σε σχέση με τα παιδιά σας, είναι πιθανό ένα θέμα που έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν να επανέλθει, γιατί προφανώς η λύση που είχατε δώσει παλιότερα να μην ήταν η ενδεδειγμένη. Εκμεταλλευθείτε το διάστημα της αναδρομής για αντικειμενική παρατήρηση και δράστε μετά τις 7/1.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 1 - 11 Σεπτεμβρίου)
Πολύ σημαντικός ο Δεκέμβριος για το δικό σας δεκαήμερο, που θα σημάνει αφενός τη λήξη της Κρόνιας επιρροής και αφετέρου της επανεξέτασης των πεπραγμένων των τριών τελευταίων μηνών. Κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα πιέζεστε για τη διευθέτηση των οικογενειακών και επαγγελματικών θεμάτων που σας έχουν ταλαιπωρήσει όλη τη χρονιά. Με οργανωτική σκέψη και κάποιες φορές αυστηρό ύφος, προσπαθείτε να επιφέρετε την τάξη στους καίριους αυτούς τομείς της ζωής σας. Μπορεί η ζωτικότητά σας να είναι μειωμένη και το άγχος να επικρατεί της ηρεμίας, αλλά βρίσκετε λύσεις, αφού ο Ερμής από τον Αιγόκερω έρχεται για να σας βάλει σε σειρά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρείτε συμπαράσταση από κάποια μέλη της οικογένειας μεγαλύτερα σε ηλικία από εσάς. Στις 11/12 ο κυβερνήτης σας Ερμής αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για το υπόλοιπο του μήνα και στρέφει την προσοχή σας σε θέματα αισθηματικά, παιδιών και δημιουργίας. Μέχρι και τις 19/12 που θα κινείται ορθόδρομος, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ξεκάθαρες συζητήσεις, ν’ οργανώσετε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των παιδιών, αλλά και να διασκεδάσετε και να κάνετε νέες γνωριμίες. Από τις 19/12 και μέχρι τις 7/1/2017 η ανάδρομη πορεία του όμως, θα επαναφέρει εραστές του παρελθόντος που θα σας βάλουν σε σκέψεις σχετικά με το συναισθηματικό σας μέλλον. Το διάστημα είναι κατάλληλο για να σκεφθείτε και να κάνετε ανασκόπηση των γεγονότων, και όχι να πάρετε αποφάσεις. Την ίδια ημέρα ο Κρόνος αποχωρεί επιτέλους από το δεύτερο δεκαήμερο του Τοξότη και τυπικά σας απελευθερώνει από τη διαδικασία της επίπονης μάθησης μέσα από τα δύσκολα γεγονότα που προκάλεσε, κυρίως στην οικογενειακή σας ζωή. Μπορεί η επίδραση του να είναι για λίγο ακόμη σε ισχύ, αλλά αυτά που ήταν να σας δείξει τα έδειξε και προχωρά παρακάτω. Προχωρήστε και εσείς!

 

Γ΄ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 22 Σεπτεμβρίου)
Οι τρεις πρώτες ημέρες του μήνα είναι αρκετά φορτωμένες με υποχρεώσεις κυρίως για το σπίτι και την οικογένεια, κάτι που σας γεμίζει άγχος ως προς τα χρονικά σας περιθώρια. Δεν αποκλείεται μάλιστα ν’ ανταλλάξετε και μερικά σκληρά λόγια με τους οικείους σας. Όμως, η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω μέχρι και τις 8/12 ομορφαίνει την ερωτική σας ζωή, σας προσδίδει γοητεία και σας φέρνει πιο κοντά στα παιδιά σας. Στις 14/12 η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων/Τοξότη επηρεάζει άμεσα το δεκαήμερό σας και μπορεί να φέρει λύση σε επαγγελματικά/οικογενειακά θέματα ή έστω να φανεί η προοπτική της λύσης για το εγγύς μέλλον. Το πιο σημαντικό πλανητικό φαινόμενο όμως είναι η μετακίνηση του Κρόνου στο τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη κάτι που θα καθορίσει όλο το 2017. Στις 21/12 λοιπόν υποδέχεστε τον Κρόνο, ο οποίος θα επηρεάσει το Δεκέμβριο μόνο όσους έχουν γεννηθεί κοντά στις 13/9. Αυτός ο Κρόνιος κύκλος ξεκίνησε το 2010, όταν ο Κρόνος βρίσκονταν στο ζώδιό σας και σας υποχρέωσε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα της ζωής σας. Τώρα, επτά χρόνια μετά, θα έρθει να κρίνει την πορεία σας και ν’ αποφασίσει αν πρέπει να επιβραβευθείτε για τη συνέπεια, την τιμιότητα και την σκληρή δουλεία ή να τιμωρηθείτε για τη μη τήρηση των παραπάνω, που είναι τα αιτήματά του. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία χρόνια που θα σας φέρει αντιμέτωπους με ό,τι δε λειτουργεί σωστά στη ζωή σας, θα σας αφαιρέσει ό,τι δε σας ανήκει αλλά και θα επιβραβεύσει με νομιμοποίηση, προαγωγή και άνοδο στους τομείς που έχετε εργασθεί σκληρά και έχετε σταθεί ακέραιοι.

 

ΖΥΓΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 23 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου)
Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με αρκετό τρέξιμο και υποθέσεις με τις Αρχές ή Δημόσιους Οργανισμούς, που πρέπει να τελειώσουν μέχρι το τέλος του έτους. Η παρουσία του Ερμή στον Αιγόκερω, παρ’ ότι σας γεμίζει με πρόσθετο άγχος για την ολοκλήρωση των παραπάνω, είναι σημαντικά βοηθητική μέχρι της 19/12, που ο πλανήτης θα κινείται ορθόδρομα. Καλό θα ήταν λοιπόν να διευθετήσετε ό,τι χρειάζεται μέχρι τότε, γιατί από τις 19/12 και μέχρι τις 7/1 μάλλον θ’ αντιμετωπίσετε ποικίλα προβλήματα στην προσπάθειά σας να κλείσετε τις υποθέσεις σας. Το πιο ευχάριστο διάστημα για το δικό σας δεκαήμερο είναι 8 – 16/12, που η Αφροδίτη από τον Υδροχόο φροντίζει ν’ ανανεώσει την εμφάνισή σας και την ερωτική σας συντροφιά. Βγαίνετε, διασκεδάζετε και γοητεύετε τις ημέρες αυτές, αλλά κυρίως έρχεστε πιο κοντά με τους αγαπημένους και τα παιδιά σας, οι οποίοι σας γεμίζουν χαρά. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα, αν και κρύβουν αρκετή ένταση και μπορεί να προκαλέσουν οικογενειακές διενέξεις, ταυτόχρονα μπορούν μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις να δώσουν τη λύση ενός θέματος που σας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Μη φοβηθείτε να πείτε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αφού θα είστε σε θέση να εκφραστείτε έξω από τα δόντια, χωρίς να δημιουργήσετε εντάσεις. Κάποιοι θ’ ασχοληθούν επισταμένως με επισκευές στο οίκημα που κατοικούν.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 3 - 12 Οκτωβρίου)
Ένα πραγματικά εκπληκτικό διάστημα είναι για το δικό σας δεκαήμερο ο Δεκέμβριος, ο οποίος δικαίως θα σας χρίσει τους τυχερούς του μήνας. Πιθανότατα θα είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που θυμάστε εδώ και αρκετά χρόνια. Μια συγχορδία θετικών πλανητικών όψεων έρχεται ν’ αναστατώσει ευχάριστα τη ζωή σας, γεμίζοντάς την αγάπη και όμορφες στιγμές. Ήδη από τις πρώτες ημέρες η δυναμική και η αισιοδοξία σας σάς καθιστούν ικανούς να λύσετε θέματα που σας έχουν ταλαιπωρήσει ή να κάνετε νέα ξεκινήματα στον έρωτα και στα επαγγελματικά. Το διάστημα είναι ιδιαιτέρως γόνιμο για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν ένα παιδί, αλλά και να πάρουν χαρά από τα παιδιά τους, όσοι έχουν. Το συναισθηματικό κομμάτι διανύει την καλύτερή του περίοδο και για τους ελεύθερους, αλλά και για όσους βρίσκονται ήδη σε μία σχέση. Αυτό το μήνα, και εφόσον προβλέπεται στο γενέθλιο χάρτη σας, θα μπορούσατε να έχετε εύνοια και στα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, είναι διάστημα που ευνοούνται οι επενδύσεις και οι επιχειρήσεις που συνδέονται με την ψυχαγωγία, τις γαμήλιες τελετές, αλλά και τις τέχνες. Ειδικά για τους καλλιτέχνες του δεκαημέρου, αυτή η εποχή εκτός από πολύ δημιουργική, θα μπορούσε να είναι και πολύ επικερδής. Οι γεννημένοι μεταξύ 10-12/10 είναι οι πιο τυχεροί, που θα νιώσουν κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων να τους πλημμυρίζει ευτυχία από την εκπλήρωση κάποιου ονείρου τους.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 13 - 22 Οκτωβρίου)
Μάλλον ζείτε μία από τις πιο ανατρεπτικές φάσεις τις ζωής σας, η οποία φέρνει συνεχώς απρόοπτα γεγονότα, που εκπλήσσουν και εσάς τους ίδιους. Αυτό συνεχίζεται και το Δεκέμβριο, με τ’ απρόοπτα να έχουν θετική έκφανση. Η θέλησή σας για τακτοποίηση ζητημάτων είναι μεγάλη και καταφέρνετε γύρω στις 7/12 να πετύχετε τους στόχους. Νέες συναρπαστικές γνωριμίες που απογειώνουν τη λίμπιντό σας έρχονται ν’ αλλάξουν τη ζωή σας. Βέβαια, αυτό είναι εξαιρετικό για όσους είναι ελεύθεροι, γιατί το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άτομα που βρίσκονται σε σχέση ή είναι παντρεμένα, και σίγουρα δε θα μπορέσετε να προβάλετε καμία αντίσταση στο νέο πρόσωπο που θα κλέψει την καρδιά σας. Οπωσδήποτε αυτό θα συμβεί εκεί που υπάρχει φθορά και χώρος για τρίτο άτομο, οι υγιείς σχέσεις θα καταφέρουν ν’ ανανεωθούν και να ξαναζήσουν τον έρωτα του πρώτου καιρού. Εναλλακτικά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα διάστημα που θα παρουσιαστεί μία επαγγελματική ευκαιρία για κάτι πρωτοποριακό ή σχετικά μ’ ένα αντικείμενο που δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ πριν. Δεδομένου ότι ο Κρόνος θα επηρεάζει θετικά από τις 20/12 και για ένα χρόνο το δεκαήμερό σας, αυτές οι ευκαιρίες αξίζουν και έχουν σοβαρή βάση. Πάντως η μετάβαση θα γίνει τόσο γρήγορα, που δε θα καταλάβετε πώς από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή σας. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ένα μοναδικό διάστημα που νιώθετε ευτυχισμένοι, μέσα από τη συντροφικότητα, ένα παιδί ή από την απελευθέρωση από ένα δεσμό που είχε καταντήσει τροχοπέδη. Οι καλλιτέχνες του δεκαημέρου ευνοούνται όχι μόνο στο θέμα της έμπνευσης, αλλά και της εμπορικής επιτυχίας των δημιουργημάτων τους.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 23 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου)
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που δε θα κάτσετε ήσυχοι ούτε λεπτό. Με ασταμάτητη κινητικότητα, μετακινήσεις και κοντινά ταξίδια θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου. Η ευχάριστη παρέα δε θα λείψει σε καμία εκδήλωσή σας και πραγματικά θα έχετε όμορφες στιγμές να θυμάστε από αυτό το μήνα. Θέματα που αφορούν τ’ αδέρφια σας ή άλλους συγγενείς θα σας ικανοποιήσουν με τη θετική τους εξέλιξη και θα έρθετε πιο κοντά, αφού δε θα λείψουν οι ζεστές οικογενειακές συγκεντρώσεις. Κάποιοι είναι πιθανό να προβούν σε αγορά νέου μεταφορικού μέσου ή να ξοδέψουν χρήματα για αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον. Από τις 8 και μέχρι τις 16/12 η Αφροδίτη από τον Υδροχόο ενισχύει τη χαρούμενη, πρόωρα εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά αφαιρεί κάθε όρεξη για ν’ ασχοληθείτε με τα καθημερινά, πρακτικά θέματα. Έχετε διάθεση για να στολίσετε το σπίτι σας, να μαγειρέψετε και να φιλοξενήσετε αγαπημένα πρόσωπα. Από τις 19/12 και μέχρι το τέλος του έτους ο Άρης από τον Ιχθύ έρχεται να τονώσει την ερωτική σας ζωή και να σας μεταμορφώσει σε θηρευτές. Η έντονη σεξουαλική σας επιθυμία θα εξαφανίσει ταμπού και αμφιβολίες, με αποτέλεσμα να βγαίνετε νικητές σε οποιαδήποτε διεκδίκηση. Ταυτόχρονα, ανεβασμένη θα είναι και η φυσική σας ενέργεια, κάτι που θα δράσει πολύ θετικά για την τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του χρόνου. Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, φροντίστε να έχετε τακτοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες μέχρι τις 19/12, γιατί μετά ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος μέσα στον οίκο των μετακινήσεών σας και θα δυσκολευτείτε αρκετά, αν δεν είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 2 - 11 Νοεμβρίου)
Ο Δεκέμβριος κατά την πρώτη του εβδομάδα θα είναι αρκετά κουραστικός και με πολύ τρέξιμο, λόγω του Άρη στον Υδροχόο. Προφανώς εκείνες τις ημέρες θα προσπαθήσετε να κλείσετε όλες τις επαγγελματικές και οικογενειακές εκκρεμότητες, προκειμένου να περάσετε όμορφα την εορταστική περίοδο. Ωστόσο, προσέξτε λίγο την συμπεριφορά σας απέναντι στα μέλη της οικογένειάς σας ή στις συναλλαγές σας με τις αρχές ή μεγάλους οργανισμούς, γιατί μπορεί χωρίς να το καταλαβαίνετε να γίνεστε αρκετά επιθετικοί. Η παρουσία του Ερμή από τις 11/12 και μέχρι τις 20/12 στο δεύτερο δεκαήμερο του Αιγόκερω δρα πολύ βοηθητικά για τις καθημερινές μετακινήσεις, την επικοινωνία, καθώς και τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που συναλλάσσεστε σε μόνιμη βάση. Αυτό είναι και το καλύτερο διάστημα για να σχεδιάσετε μικρές αποδράσεις κατά την εορταστική περίοδο. Αν έχετε σκοπό κάτι τέτοιο, φροντίστε να είστε καθ’ όλα προετοιμασμένοι μέχρι τις 19/12, γιατί ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος και θα προκαλέσει τις γνωστές αναποδιές σε μετακινήσεις και επικοινωνία. Αν έχετε τακτοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες, μη φοβηθείτε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της αναδρομής του. Επίσης φροντίστε να έχετε τελειώσει ό,τι απαιτεί γραφειοκρατική δουλειά και να είστε προσεκτικοί με τα προσωπικά σας αντικείμενα. Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο μεταξύ 16 & 21/12 σας χαρίζει ένα πολύ όμορφο διάστημα, κατά το οποίο μπορείτε να ξεκουραστείτε, να διακοσμήσετε το σπίτι σας, να καλέσετε αγαπημένους φίλους και να το χαρείτε. Ταυτόχρονα ενισχύεται και η ανάγκη σας για συντροφικότητα και καλή παρέα. Αυτό είναι το καλύτερο διάστημα το μήνα για ν’ ασχοληθείτε με τα συναισθηματικά σας. Οι γεννημένοι από 9 έως 11/11 αυτό το μήνα θα έχουν επιθυμία για απομόνωση, αλλά και μία ευμετάβλητη κατάσταση σε επαγγελματικά και συναισθηματικά.

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 21 Νοεμβρίου)
Με πολύ όμορφο τρόπο ξεκινάει ο Δεκέμβριος, αφού η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω σας χαρίζει ευκολία στην καθημερινότητα, καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που συνεργάζεστε, καθώς και κάποιες συναντήσεις που θα σας γεμίσουν χαρά. Μέχρι και τις 8/12 είναι ιδανικό το διάστημα για να προγραμματίσετε σημαντικά ραντεβού ή να διαπραγματευθείτε για την κατάκτηση κάποιων στόχων σας. Επίσης, η Αφροδίτη ως γνωστόν ενισχύει πάντα τη γοητεία και κάνει πιο εύκολες τις διαπροσωπικές σχέσεις. Από τις 6 μέχρι και τις 19/12 το πρόγραμμά σας γίνεται πιο φορτωμένο, καθώς επίσης και το νευρικό σας σύστημα. Προφανώς η προετοιμασία για την εορταστική περίοδο θα σας φανεί πιο κουραστική φέτος, λόγω κάποιων οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων, που θα είναι αυξημένες. Φροντίστε να έχετε τελειώσει με τα πρακτικά θέματα μέχρι τις 21, γιατί η Αφροδίτη θα ασκήσει ξανά επιρροή επάνω σας και θα αφαιρέσει τη θέληση για ενασχόληση με πεζά θέματα. Μέχρι και τις 31/12 λοιπόν γίνεστε καταπληκτικοί οικοδεσπότες, μάλιστα θα έλεγα ότι αν διοργανώσετε εσείς τα ρεβεγιόν φέτος, θα είναι από τα πιο επιτυχημένα που έχετε κάνει. Η μαγειρική σας θα είναι καταπληκτική, αν και αρκετά λιπαρή, και η φιλοξενία σας υποδειγματική. Χαρείτε λοιπόν το σπίτι σας και νιώστε ελεύθεροι να εκφράσετε τα συναισθήματά σας σε όσους αγαπάτε.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 22 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου)
Με το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου νιώθετε μάλλον μπερδεμένοι και κουρασμένοι, με ελάχιστη διάθεση για τις εορταστικές προετοιμασίες, που μόλις έχουν ξεκινήσει. Όμως, αυτό είναι μία κατάσταση που θα επικρατήσει μόνο τις πρώτες μια-δυο μέρες. Γύρω στις 15/12 λαμβάνετε κάποια καλά νέα σχετικά με ένα ακίνητο ή με ένα μέλος της οικογένειάς σας, τα οποία όμως θα πραγματοποιηθούν αρκετά πιο αργά απ’ ό,τι πιστεύετε. Ουσιαστικά ο Δεκέμβριος αποκτά δράση απ’ τις 19/12, όταν ο Άρης θα εισέλθει στον Ιχθύ και θα επηρεάσει άμεσα το δικό σας δεκαήμερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Τότε αρχίζει το τρέξιμο, κυρίως για οικογενειακά αλλά και επαγγελματικά θέματα και λιγότερο για προσωπικά. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι θα είναι λίγο τεταμένη ή τουλάχιστον έτσι θα το βιώνετε εσείς, γιατί το νευρικό σας σύστημα θα είναι σε εγρήγορση. Εκτός από την προσοχή που θα πρέπει να δείξετε στη συμπεριφορά σας, η οποία μερικές φορές θα γίνεται έως επιθετική, προσέξτε και για μικροατυχήματα ή βλάβες στο οίκημα που διαμένετε, οι οποίες θα χρειαστούν άμεση αποκατάσταση. Με τα νεύρα λίγο τεντωμένα θ’ αποχαιρετίσετε το δύσκολο για εσάς 2016, για να υποδεχτείτε μία χρονιά πολύ πιο ήσυχη, που θα σας δώσει την ευκαιρία να ηρεμίσετε, να ξεκουραστείτε και να βάλετε τη ζωή σας και πάλι σε σειρά.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 2 - 11 Δεκεμβρίου)
Χρόνια Πολλά! Γενέθλιος μήνας ο Δεκέμβριος και βεβαίως πολύ σημαντικός για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο σχεδόν τα νέα είναι καλά για το δικό σας δεκαήμερο. Κατ’ αρχήν ο μήνας ξεκινάει πολύ δυναμικά, με τον Άρη να σας δίνει φτερά για να κινείστε και δύναμη για ν’ αντέχετε. Τακτοποιείτε υποθέσεις και εκκρεμότητες πολύ γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, αυτό είναι το καλύτερο διάστημα για να κλείσετε υποθέσεις με Δημόσιο, Αρχές και μεγάλους οργανισμούς, γιατί θα εξυπηρετηθείτε πολύ καλά. Ειδικά η 3/12 είναι η ιδανική ημέρα για τα παραπάνω. Γύρω στις 9 με 10/12, τα συναισθήματα είναι ευμετάβλητα και από εκεί που επικρατεί η αισιοδοξία και νιώθετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τις καταστάσεις, την άλλη ημέρα έχετε αμφιβολίες για τις ικανότητές σας και προβάλετε εσείς ίδιοι αντίσταση στο να προχωρήσετε μπροστά. Όμως το κλίμα αλλάζει εντελώς από τις 16/12, που η Αφροδίτη από το φιλικό Υδροχόο έρχεται για να περάσετε πολύ όμορφα τις γιορτές και να ξεχάσετε τα προβλήματα σε επαγγελματικά, υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις που έχει φέρει ο Κρόνος. Το δεύτερο μισό λοιπόν του Δεκεμβρίου θα είναι ένα από τα καλύτερα διαστήματα της χρονιάς, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ταξιδέψετε, να κάνετε νέες γνωριμίες που θα εξελιχθούν συναρπαστικά μέσα στο 2017, να έρθετε πιο κοντά με αδέρφια, συγγενείς και φίλους, γενικά να ξαναγίνετε οι Τοξότες που όλοι ξέρουμε. Άφησα όμως το καλό για το τέλος, ως δώρο για τα φετινά σας γενέθλια. Αυτός είναι ο τελευταίος μήνας που ο Κρόνος θα σας επηρεάζει, αφού από τις 21/12 περνάει στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Μη νομίζετε βέβαια ότι από τη μία ημέρα στην άλλη όλα θα φτιάξουν, πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πέρασαν και από εδώ και στο εξής δικαιούστε να ελπίζετε σε καλύτερες ημέρες.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 12 - 21 Δεκεμβρίου)
Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια σας, που σηματοδοτούν την έναρξη μίας καθοριστικής χρονιάς για τα τη μετέπειτα πορεία σας. Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας πραγματικά δυνατός, που έχει ευκαιρίες και πολύ όμορφες στιγμές. Από τις πρώτες ημέρες του λοιπόν, φέρνει εκτός από μεγάλη κοινωνικότητα και κινητικότητα και την ανέλπιστη βοήθεια από ένα πρόσωπο μάλλον οικογενειακό, που θα σας βγάλει από μία δύσκολη κατάσταση, στην όποια έρχεται περιέλθει. Η αισιοδοξία και η δυναμική σας, σας καθιστούν ικανούς να δράσετε αποτελεσματικά και ολοκληρώσετε δουλειές που εκκρεμούσαν. Γύρω στις 7/12 γίνονται γνωριμίες με έξυπνους και ασυνήθιστους ανθρώπους, όχι μόνο σε φιλικό αλλά και σε ερωτικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται αυτό το μήνα πολλοί Τοξότες του δεκαημέρου σας να ζήσουν ένα πολύ δυνατό έρωτα που θα έχει σημαντικές πιθανότητες να εξελιχθεί σε μία σταθερή σχέση. Η Πανσέληνος στις 14/12 που γίνεται στον άξονα Διδύμων/Τοξότη και επηρεάζει άμεσα το δικό σας δεκαήμερο, μιλάει για την αναγκαιότητα να κλείσετε σχέσεις ερωτικές και επαγγελματικές που δεν έχουν πλέον μέλλον, γιατί κάτι καινούργιο προετοιμάζεται. Στις 21 και 22/12 σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή Κρόνος και Δίας αρχίζουν να επηρεάζουν το δεκαήμερό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Κρόνος πλανήτης του περιορισμού και των ευθυνών, μαζί με τον κυβερνήτη σας Δία, πλανήτη της επέκτασης και της τύχης θα διαμορφώσουν το σκηνικό της επόμενης χρονιάς. Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη στη ζωή σας σίγουρα θα έρθει, αλλά θα πρέπει να κοπιάσετε λίγο παραπάνω και να πάρετε όλες τις ευθύνες που σας αναλογούν. Ωστόσο, τα Χριστούγεννα αναμένονται πραγματικά εκπληκτικά και είτε μείνετε στον τόπο που κατοικείτε είτε αποφασίσετε να ταξιδέψετε, θα περάσετε όμορφα και δεν αποκλείεται να κάνετε εκεί μία πολύ σημαντική ερωτική γνωριμία. Τα επαγγελματικά επίσης μπαίνουν απ’ αυτό το μήνα σε νέα τροχιά φέρνοντας νέες συνεργασίες, αφού κάποιες από τις παλιές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 22 - 31 Δεκεμβρίου)
Χρόνια Πολλά για τα γενέθλιά σας, αγαπητοί Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου! Ο Δεκέμβριος είναι ένας δυνατός μήνας, που φέρνει αρκετά γεγονότα αλλά και ιδέες για την συνέχεια. Από τις 3/12 ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιό σας και αυτό σίγουρα θα εντείνει την προσωπική σας έκφραση, τη σκέψη, την επικοινωνία, αλλά και τις μετακινήσεις σας. Γύρω στις 7/12 προσοχή στην οδήγηση, στο μεταφορικό σας μέσο, αλλά και όταν κυκλοφορείτε ως πεζοί, γιατί είναι μία ημέρα που λόγω της μεγάλης βιασύνης που θα έχετε, είναι πιθανό να προκύψουν μικρά ατυχήματα. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε κατάχρηση στο αλκοόλ ενώ πρόκειται να οδηγήσετε. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 10/12, σας δίνεται η δυνατότητα να διορθώσετε λάθη και παρεξηγήσεις που προέκυψαν πριν από λίγο καιρό. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα είναι οι πιο σημαντικές, με τον Ερμή να κινείται πλέον ανάδρομα από τις 27/1 στο δικό σας δεκαήμερο, κάτι που σας βάζει σε διαδικασία αναθεώρησης, αλλά και αξιολόγησης όσων κάνατε τους τελευταίους τρεις μήνες. Η Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιο σας στις 29/12, δίνει το στίγμα της επανόρθωσης των σχέσεων, αλλά μέσα από την προσωπική σας αυτοκριτική και αναγνώριση των λαθών. Ίσως σας απογοητεύσει εκείνες τις ημέρες η αναποφασιστικότητα ενός αγαπημένου σας προσώπου, αλλά αυτό θα είναι κάτι παροδικό. Οι γεννημένοι 23-25/12 θα ταλαιπωρηθούν και θα κουραστούν επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 1 - 9 Ιανουαρίου)
Υποδέχεστε τον τελευταίο μήνα του χρόνου με τη διάθεση να επικοινωνήστε, να κινηθείτε και να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους. Ωστόσο, το μυαλό λειτουργεί ασταμάτητα σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα στον επαγγελματικό σας τομέα ή σε μία σημαντική σχέση, που θέλετε να την κάνετε πιο επίσημη. Γύρω στις 19/12 ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί στον τρόπο που εκφράζεστε και οδηγείτε, γιατί ο παρορμητισμός σας μπορεί να σας κοστίσει, σε λεκτικά και άλλου είδους ατυχήματα. Την επόμενη ακριβώς, δηλαδή στις 20/12, κάποιο νέο ή ιδέα σχετικά με τα οικονομικά σας θα υλοποιηθεί αργότερα, με θετικό αποτέλεσμα για εσάς. Η 19η Δεκεμβρίου είναι μία ημέρα που απαιτεί προσοχή, καθώς ο Ερμής γυρίζει στην καθιερωμένη του ανάδρομη τροχιά στο δεκαήμερο σας, κάτι που καθιστά την περίοδο των 20 ημερών που θα διαρκέσει, ιδιαίτερα σημαντική για εσάς. Το πρώτο πράγμα που καλείστε να κάνετε είναι η επαναξιολόγηση των πεπραγμένων των τελευταίων τριών μηνών και να πάρετε αποφάσεις για το κατά πόσο έχετε κινηθεί σωστά. Η ίδια ημέρα δεν είναι κατάλληλη για να προβάλετε τα σχέδιά σας ή να διαπραγματευθείτε, γιατί θα βρείτε σκληρή αντίσταση από την απέναντι πλευρά. Τέλος, στις 22/12 μία γνωριμία ή μία συζήτηση οικονομικού θέματος θα δώσει αποτελέσματα με τον καινούργιο χρόνο.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 10 -19 Ιανουαρίου)
Με την Αφροδίτη στο δεκαήμερό σας αρχίζει ο Δεκέμβριος και αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα για ένα μήνα, που έρχεται να σημάνει μεγάλες αλλαγές. Μέχρι τις 8/12 έχετε αυξημένη διάθεση και αυτοπεποίθηση, ασχολείστε με την εμφάνισή σας και γενικά αρέσκεστε στο να γοητεύετε τους άλλους. Οι σχέσεις γενικότερα εκείνες τις ημέρες είναι εξομαλυμένες και κάνετε εύκολα νέες γνωριμίες. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως ο μήνας αποκτά μετά τις 22/12, όταν ο Δίας από τον Ζυγό αρχίζει ν’ επηρεάζει το δεκαήμερό σας εγκαινιάζοντας μία περίοδο επέκτασης επαγγελματικά και κοινωνικά. Η αντίθεσή του με τον Ουρανό στις 26/12 είναι η κορυφαία όψη, όχι μόνο για το Δεκέμβριο, αλλά και για τη χρονιά που θ’ ακολουθήσει. Η ανάγκη σας για ανανέωση αλλά και για απελευθέρωση δεσμευτικών υποχρεώσεων που δεν σας ευχαριστούν καθόλου, θα είναι τόσο μεγάλη, που θ’ αποφασίσετε ξαφνικά ν’ αλλάξετε δουλειά, ταίρι, σπίτι κ.ο.κ. Αυτό που θα πρέπει να ελέγξετε είναι κατά πόσο πραγματικά αξίζει να βγάλετε κάποιους ανθρώπους από τη ζωή σας, ή κάποιες καταστάσεις. Καμιά φορά, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, και αυτή είναι η παγίδα της όψης που κατά τ’ άλλα θεωρείται αρκετά τυχερή. Σε ό,τι ή όποιον μπει στη ζωή σας αυτή την εποχή, πρέπει να δώσετε χρόνο πριν επενδύσετε, γιατί μπορεί το χρόνου τέτοια εποχή ν’ ανακαλύψετε ότι τελικά δεν άξιζε τον κόπο.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 20 - 29 Ιανουαρίου)
Ο τελευταίος μήνας τους χρόνου δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει με σκοτούρες και προβλήματα, αντιθέτως από τις 7/12 που εισέρχεται η Αφροδίτη στο ζώδιό σας φτιάχνει η διάθεση, τολμάτε μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση σας και γίνεστε αρκετά πιο ελκυστικοί. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις διανύουν περίοδο ζεστασιάς και τρυφερότητας και όσοι είναι μόνοι μπορούν τώρα να τολμήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του έρωτα. Η μόνη ημέρα μέσα στο μήνα που είναι ακατάλληλη για οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή είναι η 11/12, που καλύτερα να την περάσετε μόνοι, γιατί ακόμη και οι αγαπημένοι σας θα σας προκαλέσουν δυσάρεστα συναισθήματα. Γύρω στις 15/12 ένα νέο ή ένα ξαφνικό γεγονός θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα και δεν αποκλείεται να επωφεληθείτε στο μέλλον οικονομικά απ’ αυτό. Η εορταστική περίοδος θα κυλήσει ήσυχα, χωρίς πολλές εξόδους αλλά ούτε και μοναξιά, γενικά θα θελήσετε να ισορροπήσετε την ανάγκη σας για ξεκούραση με την ανάγκη για κοινωνικότητα. Στις 19/12 ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος μέχρι τις 7/1 και σ ’αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε, να μη κοινοποιείτε τα μυστικά σας, αλλά και να μη μεταφέρετε λόγια που έχετε ακούσει από άλλους, για άλλους. Είναι πολύ πιθανό στις 3 εβδομάδες που θα διαρκέσει η αναδρομή του πλανήτη να στηθεί ένα παρασκήνιο πίσω από την πλάτη σας, το οποίο θα σας γίνει γνωστό μετά το τέλος Φεβρουαρίου. Οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου να προσέξετε την υγεία σας.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 30 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου)
Ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς που αναδεικνύει την προσωπικότητά σας και ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας. Ξεκινάει δυνατά, με τον Άρη να βρίσκεται ακόμη για λίγες ημέρες στο δεκαήμερό σας και να σας προσδίδει την απαιτούμενη ενέργεια για να κάνετε νέα αποφασιστικά ξεκινήματα σε καριέρα και προσωπικές σχέσεις. Ο ερωτισμός και η γοητεία σας εκδηλώνονται σε κάθε σας επαφή, με αποτέλεσμα να έλκετε νέους και ασυνήθιστους ανθρώπους γύρω σας. Το είδος δηλαδή των επαφών που σας αρέσει να κάνετε. Ταυτόχρονα, όλος ο μήνας είναι εξαιρετικός για επαγγελματικές επαφές, όπου μπορείτε να επιτύχετε νέες συμφωνίες ή νέες θέσεις που θα θέσουν σε τροχιά ανόδου την καριέρα σας. Εξισορροπείτε με μαεστρία την εμπειρία που κατέχετε με το ακατάπαυστο ενδιαφέρον σας για τις νέες τεχνολογίες, διαδικασίες και τεχνοτροπίες. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα, εκτός από τις καταπληκτικές στιγμές που μπορεί να σας προσφέρει, μπορεί να φέρει ένα απρογραμμάτιστο ταξίδι, που θα σας μείνει αξέχαστο. Ειδικά όσοι έχετε γεννηθεί 6-9/2 θα ζήσετε ένα πολύ όμορφο διάστημα, που ανάλογα τον τομέα που επηρεάζεται στον προσωπικό χάρτη του καθενός, θα προκαλέσει γεγονότα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 9 - 18 Φεβρουαρίου)
Μπορεί η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου να κυλήσει ήρεμα και χωρίς γεγονότα, αλλά από εκεί και μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Ο Άρης επισκέπτεται το δεκαήμερό σας από τις 6/12 χαρίζοντάς σας όση ενέργεια χρειάζεται, για να διευθετήσετε τις εκκρεμότητες που έχετε. Ταυτόχρονα, σας κάνει αρκετά εξωστρεφείς και διεκδικητικούς στον έρωτα και στα επαγγελματικά, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες σας να είναι εμφανείς και στους δύο τομείς. Από τις 21/12 όμως κι έπειτα, ο… Άι Βασίλης σας επισκέπτεται πιο γρήγορα απ’ όλους, φέρνοντας δώρα και πραγματοποιώντας όνειρα. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας και Δίας-Κρόνος-Ουρανός σε φιλικά ζώδια, φτιάχνουν τη συνταγή του ονείρου, ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί κοντά στις 9/2. Ενθουσιασμός και χαρά είναι τα συναισθήματα που θα σας κατακλύσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Η νέα συναρπαστική κατάσταση ή πρόσωπο που θα έρθει στη ζωή σας, θα έρθει για να μείνει. Αυτός ο νέος κύκλος ζωής δε θα έχει τίποτα κοινό με τα προηγούμενα… πέτρινα χρόνια που έχετε περάσει. Η στωικότητα και οι προσπάθειές σας θ’ αρχίσουν ν’ ανταμείβονται, αρχής γενομένης από αυτό τον Δεκέμβριο. Μην κάνετε εκπτώσεις στα όνειρά σας και τολμήστε να διεκδικήσετε το κομμάτι της ευτυχίας που σας αναλογεί.

 

ΙΧΘΥΕΣ
Α’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 19 - 29 Φεβρουαρίου)
Ο Δεκέμβριος ξεκινάει μέσα σε μία θολή ατμόσφαιρα, όπου η αμφιβολία, η έλλειψη ειλικρίνειας, ακόμη και η υποκρισία κυριαρχούν. Μια αόριστη ανησυχία σχετικά με τον ερωτικό δεσμό ή ένα φιλικός κύκλος σας χαλάει τη διάθεση και σας βάζει σε περίεργες σκέψεις. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό τις πρώτες δύο τρεις ημέρες του μήνα, υπό το καθεστώς της αβεβαιότητας να προκύψουν παρεξηγήσεις με τ’ αγαπημένα σας άτομα. Ευτυχώς από τις 3/12 ο Ερμής εισέρχεται στο πρακτικό και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερω και σας βοηθάει να ξεκαθαρίσετε το τοπίο και ν’ αποκτήσετε μία πιο αντικειμενική άποψη της πραγματικότητας. Γύρω στις 10/12 είναι ιδανικές ημέρες για ν’ αποκαταστήσετε τυχόν λάθη που έχετε κάνει τις πρώτες ημέρες του μήνα, καθώς επίσης να λύσετε τις παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν προκύψει. Στις 19/12 και μέχρι το τέλος του έτους, ο Άρης θα βρίσκεται στο δικό σας δεκαήμερο δίνοντάς σας μεγάλη ενέργεια και δύναμη να διεκπεραιώσετε τις επαγγελματικές και άλλες υποθέσεις, αλλά και μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντίθετη θέση με τις δικές σας. Ειδικά στις 21/12 καλό θα ήταν ν’ αποφύγετε οποιαδήποτε σημαντική συνάντηση ή έστω την έκθεση των απόψεων σας γιατί θα βρείτε αντίσταση την οποία δε θα μπορέσετε να διαχειριστείτε εποικοδομητικά. Από τις 19/12 ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και αυτό θα σας βοηθήσει ν’ αξιολογήσετε όσα έχουν προκύψει το προηγούμενο διάστημα, καθώς και να σκεφθείτε περισσότερο πριν μιλήσετε. Οι τελευταίες τέσσερις ημέρες του μήνα είναι και οι καλύτερες, κατά τις οποίες μπορείτε να βρείτε κοινό τόπο συζήτησης των προβλημάτων σας, αλλά και να περάσετε επιτέλους ειρηνικά τις υπόλοιπες γιορτές.

 

Β’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 1 - 10 Μαρτίου)
Ο τελευταίος μήνας ενός έτους, που οι περισσότεροι από εσάς εύχονται να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, φέρνει θετικά μηνύματα. Εκτός από τις 10/12 που είναι μία ημέρα αρκετά βαριά, με συναισθήματα απαισιοδοξίας και τάση προς την απομόνωση, ο υπόλοιπος μήνας δεν έχει κάτι πιο δύσκολο να επιδείξει. Από τις 11/12 ο Ερμής στο δεύτερο δεκαήμερο του Αιγόκερου σας κάνει πιο εξωστρεφείς και επικοινωνιακούς, φέρνοντας νέες γνωριμίες σε φιλικό αλλά και ερωτικό επίπεδο. Μέχρι και την αρχή της αναδρομής του, δηλαδή στις 19/12, κινείστε πολύ άνετα στους φιλικούς σας κύκλους και βρίσκεστε ακόμη και με ανθρώπους που είχατε να δείτε πολύ καιρό. Απ’ εκεί όμως και μέχρι το τέλος του χρόνου, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τη στάση σας απέναντι σε κάποιον φίλο ή μία ομάδα, καθώς επίσης να γίνετε λίγο πιο συντηρητικοί στη συμπεριφορά σας. Τα καλά νέα είναι ότι ο Κρόνος που σας έχει ταλαιπωρήσει τόσο καιρό, αποχωρεί ολοκληρωτικά από το δεκαήμερό σας στις 21/12 και τυπικά κλείνει ο κύκλος της κρίσης και των μαθημάτων σε επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξουν από το επόμενο πρωί, αλλά σίγουρα ξεκινάει μία νέα περίοδος, την οποία καλείστε να διαχειριστείτε με τη σοφία που αποκομίσετε από την τελευταία χρονιά. Σαφέστατα σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 5/3 περίπου, ενώ οι υπόλοιποι θα νιώσουν την αλλαγή από τον επόμενο μήνα.

 

Γ’ Δεκαήμερο (γεννημένοι 11 - 20 Μαρτίου)
Η πιο χαρούμενη περίοδος της χρονιάς σάς βρίσκει σε αρκετά καλή διάθεση, αφού ήδη από τον προηγούμενο μήνα η παρουσία του Ερμή στον Τοξότη σάς δίνει τη δυνατότητα ν’ επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, αλλά και να κοινωνικοποιηθείτε αρκετά. Αυτό το ενισχύει και η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω μέχρι τις 8/12, που σας φέρνει κοντά με φίλους, αλλά και με επίδοξους εραστές που αναζητούν την συντροφιά σας. Η Πανσέληνος στις 14/12 έρχεται να υπενθυμίζει τις οικογενειακές και επαγγελματικές ευθύνες, αλλά ταυτόχρονα να δώσει δύναμη και άμεσες λύσεις ώστε ν’ ανταποκριθείτε. Καλείστε όμως παράλληλα ν’ αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που σας πονάει περισσότερο στους δύο παραπάνω τομείς και να πάρετε ξεκάθαρες αποφάσεις για το μέλλον. Στις 21/12 υποδέχεστε τον Κρόνο στο δεκαήμερό σας, ο οποίος θα παραμείνει για ένα χρόνο και θα σας υποδείξει όλα τα κακώς κείμενα που πρέπει ν’ αλλάξουν. Ο Κρόνος είναι εκείνος ο πλανήτης που περισσότερο απ’ όλους απαιτεί συνέπεια, τιμιότητα και σκληρή δουλειά. Σίγουρα η χρονιά που θ’ ακολουθήσει δε θα είναι η πιο ξεκούραστη και η πιο ευχάριστη, αλλά θα σας βοηθήσει να βγάλετε καταστάσεις και πρόσωπα από τη ζωή σας, που δεν έχουν τίποτα πλέον σας δώσουν.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency