Δημοσίευση : 14:49 29-12-2016

Τα "Χριστουγεννιάτικα φωτάκια" του Διαστήματος από τη NASA!

Όταν το Πάνσοφο Σύμπαν δημιουργεί... Δείτε απίθανες εικόνες από το γαλαξία οι οποίες θυμίζουν Χριστούγεννα!


Στο διάστημα δεν υπάρχουν εποχές. Ωστόσο, μερικές κοσμικές εικόνες οδηγούν τις σκέψεις μας σε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο τοπίο. Δείτε μερικές αστρικές εικόνες εορταστικών θαυμάτων από όλο τον γαλαξία:

image

Το σημείο αυτό βρίσκεται στο Γαλαξία μας και απέχει περίπου 5.500 χρόνια φωτός από τη Γη. Αυτή η περιοχή είναι στην πραγματικότητα ένα «σύμπλεγμα συμπλεγμάτων», που περιέχει τουλάχιστον τρεις συστάδες νέων αστεριών, συμπεριλαμβανομένων πολλών καυτών, τεράστιων και φωτεινών αστεριών.

image

Τα απλωμένα "φτερά" του νεφελώματος μοιάζουν με έναν ουράνιο άγγελο από χιόνι. Οι δύο λοβοί από υπέρ-καυτό αέριο, -αυτό που φαίνεται με λαμπερό μπλε χρώμα στην εικόνα-, εκτείνονται προς τα έξω από το κεντρικό άστρο. Αυτό το θερμό αέριο δημιουργεί τα "φτερά" του αγγέλου μας. Ένα δαχτυλίδι σκόνης και αερίου μπαίνει σε τροχιά γύρω από το αστέρι λειτουργώντας σαν μια ζώνη, δημιουργώντας έτσι στο νεφέλωμα ένα σχήμα "κλεψύδρας".

image

Αυτή την εποχή του χρόνου, τα εορταστικά πάρτυ συχνά περιλαμβάνουν στολισμό με εορταστικά φώτα. Όταν οι γαλαξίες συναντιούνται μαζί, μπορεί επίσης να περιβάλλονται από ένα εντυπωσιακό light show. Αυτό το ζευγάρι από σπειροειδείς γαλαξίες "πιάστηκε" από το φωτογραφικό φακό σε μια τέτοια συνάντηση. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει φιλοξενήσει τρεις σουπερνόβα εκρήξεις τα τελευταία 15 χρόνια και έχει δημιουργήσει μια από τις πιο πλούσιες συλλογές από σούπερ - X-ray - λαμπερά φώτα που μας είναι γνωστά.

image

Τι κοινό έχουν τα ακόλουθα πράγματα: ένας κώνος, η γούνα μιας αλεπούς και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο; Απάντηση: όλα συμβαίνουν και προέρχονται από τον αστερισμό του Μονόκερου (Monoceros). Ο αστερισμός του Μονόκερου, απεικονίζεται ως μια περιοχή σχηματισμού αστέρων. Το συνονθύλευμα αυτό από κοσμική σκόνη και αέριο βρίσκεται περίπου 2.700 έτη φωτός μακριά.

image

Η εικόνα ενός κοντινού σπειροειδούς γαλαξία, από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, που μοιάζει με εορταστικά φώτα σε ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, είναι μια εικονική υπενθύμιση για την επικείμενη εορταστική περίοδο. Φωτεινοί κόμβοι από λαμπερό αέριο, φωτίζουν τους σπειροειδείς σχηματισμούς, υποδεικνύοντας ένα περιβάλλον πλούσιο σε σχηματισμό αστεριών.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, "συνέλαβε" με το φακό του, ακόμη δύο εορταστικές εμφανίσεις νεφελωμάτων, που βρίσκονται σε τέτοια θέση, που μοιάζουν σαν είναι μία. Η έντονη ακτινοβολία από τα λαμπρά κεντρικά αστέρια, θερμαίνει το υδρογόνο σε κάθε ένα από τα νεφελώματα, προκαλώντας την κόκκινή τους λάμψη ... σαν Χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

 

(Το άρθρο βρίσκεται στη σελίδα της NASA: http://nasa.tumblr.com/post/154896844449/holiday-lights-from-the-universe?is_related_post=1

Μεταφράστηκε από την Εύη Ταμαμουνά για το difernews.gr)

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency