Δημοσίευση : 11:24 15-07-2017

Απειλές του ψευδοκράτους με γεωτρήσεις

Η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου σύμφωνα με δήλωση του «υπουργού ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνατ Ατούν στην εφημερίδα «Μιλλιέτ».

Μετά τη Τουρκία, τώρα και το ψευδοκράτος απειλεί με γεωτρήσεις στη κατεχόμενη Μόρφου, και μάλιστα έχει προδιαγράψει και πως θα μεταφέρεται το αέριο στη Τουρκία, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί και ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει. Ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνατ Ατούν, δήλωσε στην εφημερίδα «Μιλλιέτ»,όπως αναφέρει το pronews.gr, πως η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στην Μόρφου, και το επόμενο βήμα είναι να πάει και πλατφόρμα για να γίνει γεώτρηση.

Ωστόσο η Τουρκία δεν έχει πλατφόρμα και καμία ξένη εταιρεία δεν προσφέρεται να εμπλακεί σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Ο Σουνάτ Ατούν,όπως αναφέρει το pronews.gr, είπε ακόμα ότι θα γίνει αγωγός από τα κατεχόμενα στην Τουρκία με τον οποίο θα μεταφερθεί και το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν λόγο για αυτή τη συνεργασία και πως ως Τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν διεθνή ρόλο.

«Οι Ε/Κ ξεκινώντας ξανά γεώτρηση στην Μεσόγειο αγνόησαν τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αγνοήσουν», ανέφερε.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency