Δημοσίευση : 22:54 17-10-2016

Γερμανία: Νεκροί και αγνοούμενοι από έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν στο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών της BASF, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου. Αγνοείται η τύχη τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων

Η BASF, γίγαντας της βιομηχανίας χημικών, ανακοίνωσε πως σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς του λιμανιού από όπου τροφοδοτείται το εργοστάσιο, γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλα έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς. 

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Λουντβιχσχάφεν, προχώρησε στο κλείσιμο δύο μονάδων ατμοπυρόλησης, μεγάλων εγκαταστάσεων όπου παράγονται βασικά χημικά συστατικά. 

Οι Αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους που κατοικούν στην περιοχή να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Ωστόσο, οι μετρήσεις του αέρα δεν δείχνουν μέχρι στιγμής να υπάρχει απειλή για τον πληθυσμό, ανακοίνωσε η BASF. 

Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, απασχολεί 39.000 εργαζομένους σύμφωνα με την BASF.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ δείχνουν φλόγες και μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το λιμάνι της εγκατάστασης, έναν τερματικό για ρευστά καύσιμα. 

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της BASF στο Λαμπερτχάιμ.

Η BASF έκλεισε το εργοστάσιο στο Λαμπερτχάιμ, το οποίο παράγει πρόσθετα για πλαστικά.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency