Δημοσίευση : 08:52 18-10-2016

Πούτιν: «Oι ΗΠΑ κατασκοπεύουν και υποκλέπτουν τους πάντες»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επ’ ευκαιρία της συναντήσεως των χωρών του συνασπισμού BRICS στην Ινδία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε όλους τους Ρώσους δημοσιογράφους στην αίθουσα, ότι αποτελούν σαφή στόχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Λίγο αργότερα, μετά από μια σύντομη διακοπή ρεύματος ,ο Ρώσος πρόεδρος  δήλωσε χαριτολογώντας αναρωτιέμαι αν  «είπα κάτι λάθος.»

«Τα επίσημα ιδρύματα ασφαλείας των ΗΠΑ  «κατασκοπεύουν και υποκλέπτουν τους πάντες », δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, ενώ σχολίασε και την  δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου  Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη δυνατότητα των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της Ρωσίας.

Στη συνέχεια προειδοποίησε τους Ρώσους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν κατά τη σύνοδο κορυφής, ότι αυτοί  όλοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

«Είστε όλοι αντικείμενο  ερευνών από τις αντίστοιχες [κατασκοπείας] υπηρεσίες», δήλωσε ο Πούτιν.

«Είστε  φορείς ορισμένων πληροφοριών. Μπορείτε να δείτε κάτι, να ακούστε  [κάτι], να μιλήσετε με κάποιον «όλα αυτά είναι « συστηματοποιημένα», και αναλύονται από την NSA  », σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το Wikileaks και τους ισχυρισμούς ότι ο ηγέτης της Βραζιλίας Michel Temer προσελήφθη από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο ίδιος  σημείωσε ότι «δεν γνωρίζει» από το αν ο Temer πράγματι προσλήφθηκε  από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και ότι «δεν ενδιαφέρεται» για το θέμα.

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν ως πρώην επικεφαλής της KGB για παράδειγμα στην πάλαι ποτέ Α. Γερμανία , γνωρίζει πολύ καλά  το πώς «κινείται» ο χώρος αυτός και έδωσε σαφή προειδοποίηση στους Ρώσους δημοσιογράφους ότι αποτελούν σαφή  και ξεκάθαρο«στόχο» των αντίστοιχων αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency