Δημοσίευση : 09:58 18-10-2016

Κύπρος:Εγκρίθηκε η συντήρηση του κατεχόμενου Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Με τα έργα θα γίνει προσπάθεια να επανέλθει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η Εκκλησία στην αρχική της κατάσταση.

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την υπογραφή σύμβασης για εργασίες συντήρησης στην κατεχόμενη Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ, τα έργα θα διαρκέσουν οκτώ μήνες και θα κοστίσουν περίπου 390.000 ευρώ. Τα έργα χρηματοδοτούνται πλήρως από την ΕΕ.

Με τα έργα θα γίνει προσπάθεια να επανέλθει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η Εκκλησία στην αρχική της κατάσταση. Στο εσωτερικό θα γίνουν εργασίες για συντήρηση των τοιχογραφιών και των σκαλιστών ξυλόγλυπτων του γυναικωνίτη από εξειδικευμένο συντηρητή.

Εξωτερικά, η στοά της οροφής θα ανακατασκευαστεί και θα γίνουν εργασίες και στο παλιό σχολικό κτίριο, την αυλή και το περιμετρικό τείχος. Άλλες εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν καθαρισμό και εξωραϊσμό, συντήρηση των πετρών, της οροφής, των παραθύρων και των πορτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για να επιλεγεί η μεθοδολογία συντήρησης και τα σχέδια εργασίας.

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency