Δημοσίευση : 11:41 18-10-2016

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ επιμένει για τη νοθεία!

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένοντας στις καταγγελίες του όσον αφορά στη νομιμότητα διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας σχετικές μελέτες.

Ο ίδιος, εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι “στημένες” παρά το γεγονός ότι νομικοί που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα χαρακτηρίζουν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του. “Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές, ακόμη και στα εκλογικά τμήματα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Γκρίν Μπέι του Ουισκόνσιν, για να συμπληρώσει: “Μεγάλος αριθμός πόλεων είναι διεφθαρμένες, ενώ οι παρεμβάσεις στην διαδικασία της ψηφοφορίας, είναι κάτι πολύ κοινό,” συμπλήρωσε, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο Τραμπ παρουσίασε έρευνα υποστηρίζοντας ότι περίπου 24 εκατομμύρια εγγραφές δεν ήταν ακριβείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα δύο πολιτικών επιστημόνων στην εφημερίδα “The Washington Post” του 2014. Το δημοσίευμα αυτό υποστήριζε ότι υπήρχαν μη Αμερικανοί πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές που έγιναν και οδήγησαν σε νίκες των Δημοκρατικών, το 2008, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι το στατιστικό δείγμα που χρησιμοποίησαν στην έρευνά τους ήταν μικρό.

Από την άλλη μεριά, έχουν γίνει πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η εκλογική νοθεία στις αμερικανικές εκλογές είναι σπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων Κρις Άσμπι εκτιμά ότι οι καταγγελίες που κάνει ο Τραμπ μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή, ενώ είναι “αβάσιμες,” αλλά και “επικίνδυνες.”
“Όταν δηλώνεις ότι οι εκλογές είναι διαβλητές, στην ουσία λες στους ψηφοφόρους, στους δικούς σου ψηφοφόρους ότι οι δικές τους ψήφοι δε μετρούν. Νομίζω ότι μερικά από τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν αναταραχή στα εκλογικά κέντρα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσμπι.

Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι παροτρύνουν τον Τραμπ να αποσύρει τους ισχυρισμούς του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η πρώιμη ψηφοφορία, όσο και η ψηφοφορία μέσω επιστολών.

Ο Μαρκ Μπρέιντεν, συνεργάτης στο νομικό γραφείο Baker and Hostetler και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χαρακτηρίζει “αδύνατη” την ύπαρξη εκλογικής νοθείας σε παναμερικανικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στα συστήματα εποπτείας που υπάρχουν και καθιστούν οποιαδήποτε προσπάθεια εκλογικής νοθείας, πολύπλοκη και πρακτικά αδύνατη. “Το σύστημά μας είναι επί της αρχής ένα σύστημα που επιτρέπει στη μία πλευρά να παρακολουθεί τι κάνει η άλλη. Το σύστημά μας, εξαρτάται από τη συμμετοχή εθελοντών σε τοπικό επίπεδο, ενώ δουλεύει άριστα με δεδομένη τη συμμετοχή ανθρώπων σε κάθε στάδιο,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπρέιντεν.

Από τον/την Newsroom

A A
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Άρθρου
ΗΠΑ ΗΠΑ Εκλογές 2016 Εκλογές ΗΠΑ 2016 Τραμπ Καταγγελία Νοθεία Εκλογές ΗΠΑ Καταγγελίες Τραμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency