Δημοσίευση : 15:34 18-10-2016

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος πίεζε το FBI να προστατεύσει την Κλίντον

Νέα στοιχεία για τη δράση υψηλόβαθμου αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και τη Χίλαρι Κλίντον έρχονται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με αυτά ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος προσπάθησε να προστατεύσει τη Χίλαρι Κλίντον ασκώντας πιέσεις στο FBI προκειμένου ν” αποσυρθεί η εκτίμηση της υπηρεσίας ότι η χρησιμοποίηση ενός ιδιωτικού διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που υπηρετούσε στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εμπεριείχε τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Τα στοιχεία αυτά, προέρχονται από τη δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων με αξιωματούχους του FBI, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η καταγγελία κατά του Πάτρικ Κένεντι, που είναι το πιο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δημοσιοποίηση σειράς συνεντεύξεων από το FBI, αναφορικά με την έρευνα διάρκειας ενός έτους που πραγματοποίησε για την υπόθεση της Κλίντον.

Η στάση του FBI να αποφασίσει κατά του αποχαρακτηρισμού ως απορρήτου του περιεχομένου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενίσχυσε τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων ότι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Ομπάμα, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της.

Το FBI συνέστησε τη μη άσκηση δίωξης κατά της Κλίντον, τον Ιούλιο, ενώ υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της έρευνας την οποία διεξήγαγε.

Από την πλευρά της, η Κλίντον έχει παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η επιλογή της να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό διαμετακομιστή που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, από το 2009 έως το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency