Δημοσίευση : 10:30 19-10-2016

Πιέσεις και απειλές της Τουρκίας στην ΕΕ για κατάργηση της τουριστικής βίζας

Η Τουρκία ζητάει να καταργηθεί μέχρι το τέλος του έτους η τουριστική βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται την Ευρώπη. "Προειδοποιεί" ακόμα και για ακύρωση της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης...

Το παζάρι του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ με την Ε.Ε αφορά την επιμονή της Τουρκίας να μην αλλάξει τη νομοθεσία της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναφέρει το cnn.gr.

«Το να πιέζουν για κάτι τέτοιο παρά την κατάσταση είναι σαν να βάζουν ένα φράγμα στην απελευθέρωση της βίζας και επομένως θα συμπεράνουμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν», είπε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Στην περίπτωση αυτή δεν θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και θα την ακυρώσουμε, αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι οι αφίξεις παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σε 20-30 ανθρώπους την ημέρα, από τους 7.000 που είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2015.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση της βίζας επρόκειτο να γίνει εντός του Οκτωβρίου, όμως οι Βρυξέλλες ζητούν να αλλάξει πρώτα η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της Τουρκίας.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency