Δημοσίευση : 23:19 19-10-2016

Ρώσοι συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας

Δύο πολίτες ρωσικής υπηκοότητας συνελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές ασφάλειας για προσπάθεια διείσδυσης σε βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το περιστατικό ξεκινάει όμως στις αρχές του Οκτωβρίου όταν συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την υποψία βιομηχανικής κατασκοπείας και την κατηγορία λαθρεμπορίου τρία άτομα.

Ο  Alexei Baryshev από το Μπρούκλιν,  πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, καθώς και οι Ρώσοι, Ντμίτρι Καρπένκο και Αλεξέι Κρουτούλιν.

Οι δύο όμως Ρώσοι πολίτες, όπως προκύπτει από την δικαστική βάση δεδομένων, δηλαδή  ο 33χρονος Καρπένκο και ο 27χρονος Κρουτούλιν φέρεται να προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα  στην αεροπορική βάση Paterson στο Colorado Springs των ΗΠΑ.

Η σύλληψη των δύο Ρώσων στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε με παραβιάσεις όμως των διεθνών κανόνων, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Οκτωβρίου και ήταν αποτέλεσμα των φερόμενων προσπαθειών  των δύο ατόμων να διεισδύσουν  στην βάση, μετά από μια συνομιλία με έναν φύλακα.

Έτσι, αφού συνελήφθησαν και τους αφαιρέθηκαν τα  ρωσικά διαβατήρια, βρέθηκαν πάνω τους  επαγγελματικές κάρτες με τα αμερικανικά ονόματα Simon Fox και David Powell.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την δικογραφία, οι Ρώσοι φέρεται να προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον φύλακα «γνωρίζοντας ότι παραβιάζουν τους νόμους των ΗΠΑ».

Για αυτό υπάρχει η  μαρτυρία ενός υπαλλήλου της αμερικανικής υπηρεσίας του FBI, ο οποίος πλησίασε  τους Ρώσους με το πρόσχημα του εμπορικού εκπροσώπου μεγάλης  εταιρείας.

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency