Δημοσίευση : 00:33 20-10-2016

Ραγδαίες Εξελίξεις! Κίνηση της Μόσχας σόκαρε την Ατλαντική Συμμαχία

Σε μια άκρως επιθετική άσκηση προχώρησε η ρωσική διοίκηση Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων καθώς εκτέλεσε διέλευση υδάτινου κωλύματος με τη χρήση πλωτής γέφυρας του αυτοκινούμενου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 Yars ή Topol”-MR και μάλιστα στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας τη στιγμή που ανακοινώθηκε ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Νορβηγία και επιπλέον αγορά 12 F-35!

Η πλωτή γέφυρα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η γνωστή PMP όπως αντίστοιχες έχει και ο ΕΣ στις τάξεις του και δοκιμάστηκε η διαδικασία ενέργειας με την γέφυρα ως πλωτός μεταφορέας επί του ποταμού Νερλ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι είναι πλέον δυνατή η μεταφορά φορτίων όχι μόνο βάρους 100 τόνων αλλά και 170 αν απαιτηθεί με τις σχεδίες που δημιουργεί η πλωτή γέφυρα που μπορεί να κάνει ζεύξη ανοιγμάτων μεταξύ 30-250μέτρων η οποία πλέον θα εκσυγχρονιστεί και στον φορέα μεταφοράς όπου πλέον θα μεταφέρεται επί φορτηγών MZKT-79306 όπως αυτά που χρησιμοποιούνται και στο σύστημα ISKANDER.

Ταυτόχρονα η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι εξετάζει αίτημα του  Πενταγώνου να φιλοξενήσει δύναμη Αμερικανών Πεζοναυτών, ανέφεραν αξιωματούχοι από τις δύο χώρες.

«Το υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας εξετάζει επί του παρόντος το αίτημα των ΗΠΑ για την μεταστάθμευση δύναμης πεζοναυτών που θα εναλλάσσεται στην σκανδιναβική χώρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Βασιλικής Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

Ο Υποστράτηγος  Niel Nelson, διοικητής των Αμερικανών πεζοναυτών  σε Ευρώπη & Αφρική αρνήθηκε να συζητήσει τον ακριβή αριθμό  των πεζοναυτών που  θα μετακινηθεί  προς τη Νορβηγία ή κάθε πόσο διάστημα θα εναλλάσσονται οι άνδρες αυτοί, προσθέτοντας ότι η νορβηγική κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει την ιδέα πριν ανακοινώσει οτιδήποτε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η παρουσία των Αμερικανών  θα δώσει την ευκαιρία στις νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις να εκπαιδευτούν από κοινού με τις αμερικανικές .

«Έχοντας μια εναλλασσόμενη παρουσία στη Νορβηγία ενισχύουμε τη συλλογική ικανότητα των δύο ενόπλων δυνάμεων μας με σκοπό να εργαστούμε από κοινού», είπε ο Νέλσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ θα αποστείλουν στην Νορβηγία  μια δύναμη περίπου 300 πεζοναυτών οι οποίοι θα εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες.

«Έχουμε μια μακρά και στενή σχέση με τους φίλους μας στις  νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις, και μια περιορισμένη δύναμη πεζοναυτών στη Νορβηγία είναι υπό εξέταση ως περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης», δήλωσε ο Αμερικανός πλοίαρχος Sarah Higgins, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας .

Μέσα στο 2016,   μέλη του 2ου εκστρατευτικό σώματος πεζοναυτών είχε εκπαιδευτεί στη Νορβηγία, λαμβάνοντας μέρος στην μεγαλύτερη άσκηση από τον «Ψυχρό Πόλεμο». Συνολικά 16.000 στρατιώτες από 12 χώρες έλαβαν μέρος στην άσκηση «Cold Response».

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency