Δημοσίευση : 08:57 28-11-2016

Γερμανία-Ερευνα FAZ: Οικονομολόγοι αναμένουν ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ

Γερμανοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δισεκατομμυρίων του Ντόναλαντ Τραμπ, θα έχει ισχυρή αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

Ανησυχία εκφράζουν όμως οι ερωτηθέντες από την Frankfurter Allgmeine Zeitung (FAZ) για τη χρηματοδότηση της πολιτικής του προστατευτισμού του μελλοντικού προέδρου.

Η πλειονότητα των 130 Γερμανών καθηγητών Οικονομίας, οι οποίοι ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου για λογαριασμό της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας, αναμένει οικονομική ανάκαμψη και αύξηση της απασχόλησης ως συνέπεια του εξαγγελθέντος προγράμματος του νεοεκλεγμένου Αμερικανού προέδρου.
Το 80% των Γερμανών οικονομολόγων αναμένει μιαν ήπια αναθέρμανση της οικονομίας και το 75% αναμένει και αύξηση της απασχόλησης.

Ο ένας στους επτά οικονομολόγους αναμένει μάλιστα ισχυρή αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας. Συγχρόνως όμως οι οικονομολόγοι παραμένουν ιδιαίτερα κριτικοί σε ό,τι αφορά την φορολογική και εμπορική πολιτική του Τραμπ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνα η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της FAZ.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος προτίθεται να μειώσει τους φόρους, οι Γερμανοί οικονομολόγοι συνιστούν τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων δαπανών μέσω της αύξησης της φορολογίας, διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της πολιτικής του, το οποίο θα είναι το υψηλότερο δημόσιο χρέος και το οποίο ανέρχεται σήμερα.

;Hδη σε ποσοστό πάνω από το 100% του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Αυτό θεωρείται από το 17% των Γερμανών οικονομολόγων μεγάλο πρόβλημα, ενώ το 62% μεσαίας σημασίας πρόβλημα και από το 20% δεν θεωρείται μεγάλο πρόβλημα.

Πλήρως αντίθετοι είναι οι ερωτηθέντες Γερμανοί καθηγητές Οικονομίας στα σχέδια του Τραμπ για την εμπορική πολιτική. Το ένα τρίτο αναμένει μια σαφή άσκηση προστατευτικής πολιτικής, δηλαδή υψηλούς δασμολογικούς συντελεστές και εμπόδια στις εισαγωγές, το 61% αναμένει μόνο μια ελαφρά αλλαγή στο θέμα του εμπορικού προστατευτισμού.

Ο προστατευτισμός, όμως, θα βλάψει οικονομικά τόσο την Αμερική αλλά ακόμα περισσότερο τη Γερμανία, όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των ερωτηθέντων οικονομολόγων.
από το protothema.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency