Δημοσίευση : 11:09 28-11-2016

Σερβία: Διαδήλωση άνευ προηγουμένου του στρατού για τις συνθήκες εργασίας

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας, μετέδωσαν σερβικά ΜΜΕ. Tουλάχιστον 1.000 Σέρβοιστρατιώτες και υποστηρικτές των αιτημάτων τους συμμετείχαν.

Αυτή η διαδήλωση, που έγινε μπροστά από το υπουργείο Άμυνας, οργανώθηκε από το συνδικάτο των ενόπλων δυνάμεων και την υποστήριξαν και συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

«Εάν ένας Σέρβος στρατιώτης δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του (...), υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο Νόβιτσα Άντιτς (Novica Antić), επικεφαλής των συνδικαλιστών, όπως μετέδωσε το Tanjug.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, τα τρία τέταρτα και πλέον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έχουν μισθολογικές απολαβές κατώτερες σε σύγκριση με εκείνες του μέσου όρου στη Σερβία που ισοδυναμούσαν με 370 ευρώ τον Οκτώβριο.

Χίλιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις ένοπλες δυνάμεις φέτος εξαιτίας των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας, υπογράμμισε ο Νόβιτσα Άντιτς.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σερβικές σημαίες, κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο όπου άφησαν μια επιστολή προς τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, που είναι επίσης και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ζητώντας του να «τους προστατεύσει».

Ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς (Zoran Đorđević), ο οποίος είχε δηλώσει την αντίθεσή του για αυτήν την κινητοποίηση, εξέφρασε την εκτίμηση πως μόλις 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν στην διαδήλωση, σύμφωνα με το cnn.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency