Δημοσίευση : 12:04 28-11-2016

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή στα Υψίπεδα του Γκολάν για αντίποινα

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, η ισραηλινή αεροπορία διεξήγαγε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια επιδρομή στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν μία ημέρα μετά την επίθεση που αποδόθηκε σε μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΟΗΕ το οποίο οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν την Κυριακή ως βάση για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά αυτόματων όπλων και όλμων από μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιάρμουκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ. Κανείς στρατιώτης δεν τραυματίστηκε.

Η ισραηλινή πλευρά απάντησε με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία στη συνέχεια εντόπισε και σκότωσε τους τέσσερις άνδρες, πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε τους στρατιώτες που «απώθησαν με επιτυχία μια απόπειρα επίθεση στο σημείο που συγκλίνουν τα τρία σύνορα» του Λιβάνου, της Συρίας και του Ισραήλ.

«Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες στα βόρεια σύνορα και δεν θα επιτρέψουμε σε στοιχεία του ΙΚ ή σε άλλα εχθρικά στοιχεία να χρησιμοποιήσουν ως πρόφαση τον πόλεμο στη Συρία για να εγκατασταθούν στα σύνορά μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Το 1981, το Ισραήλ προσάρτησε το τμήμα των υψιπέδων Γκολάν (1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που κατείχε από το 1967 και τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η περιοχή ανήκει στη Συρία. Περίπου 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας, αναφέρει η imerisia.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency