Δημοσίευση : 10:33 29-11-2016

Ρωσία: Κατασκευάζει υπερ-πύραυλο για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι

Η Ρωσία κατασκευάζει έναν υπερ-πύραυλο οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές του οποίου θα είναι ικανές να στηρίξουν τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι.

Την είδηση αποκάλυψε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ITAR-TASS) ο οποίος τόνισε ότι το πράσινο φως για το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα άναψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το cnn.gr.

«Για τις ανάγκες του σχεδίου αυτού θα χρειαστεί να κατασκευάσουμε έναν σούπερ πύραυλο, με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από εκείνες που έχουν όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός στο ITAR-TASS.

Η βάση στον δορυφόρο της Γης αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός σχεδίου, το οποίο προβλέπει την ίδρυση ολόκληρης αποικίας εκτός πλανήτη, με μόνιμους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, η βάση αυτή θα πρέπει να είναι προσβάσιμη και κατοικήσιμη

Το εν λόγω σχέδιο εκπονήθηκε το 2014 ωστόσο για διάφορους λόγους δεν προωθήθηκε.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο πρώτος κοσμοναύτης που θα μετοικήσει μόνιμα στο φεγγάρι, θα είναι το 2031, δηλαδή σε 15 χρόνια από σήμερα. Οι πτήσεις για τη μεταφορά των υλικών, θα ξεκινήσουν το 2026.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play
  Difernews Official Facebook Page
  Difernews Official Twitter Page
  Difernews Official Google Page
  Copyright © 2011 difernews.gr
  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  Όροι Χρήσης
  |
  Επικοινωνία
  |
  Αρθογράφοι
  |
  Newsletter
  Pixrow Digital Agency
  Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency