Δημοσίευση : 00:20 30-11-2016

Καμία πρόοδος για την ουκρανική κρίση

Την Τρίτη στο Μινσκ συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν κάποια πρόοδο για την Ουκρανίας.

"Δεν υπήρξε καμία πρόοδος σήμερα" είπε μετά τη λήξη της συνάντησης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ."Προς το παρόν είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε ακόμη και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την ασφάλεια και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία" , πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών είναι "μπλοκαρισμένη".

Οι επαφές ωστόσο θα συνεχιστούν, σε επίπεδο διπλωματών και ειδικών, σημειώνει το ΑΠΕ.

"Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα" είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Πάβλο Κλίμκιν. Ο Ουκρανός υπουργός διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν συμφώνησε σε καμία από τις βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν στις συνομιλίες, και ότι η Μόσχα και το Κίεβο διαφωνούν ριζικά στο πώς θα πρέπει να είναι ο λεγόμενος "οδικός χάρτης" για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ αφορούν δύσκολα προς επίλυση θέματα, όπως είναι η οργάνωση εκλογών στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες και η απελευθέρωση των αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό σημείωσε ότι θα πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολλή δουλειά αλλά υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει ενώ ο Γερμανός ομόλογός του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαρακτήρισε "δύσκολες" τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον Σταϊνμάιερ, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός θα επιβλέψει μια σημαντική ανταλλαγή αιχμαλώτων πριν από το τέλος του έτους όμως ακόμη δεν υπάρχει κάποια συμφωνία που θα άνοιγε τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει το cnn.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency