Δημοσίευση : 13:53 01-12-2016

Κριμαία:Ρωσικά πολεμικά πλοία στοχεύουν με πυραύλους τις ουκρανικές δυνάμεις

Από την θάλασσα σχεδιάζει να «κτυπήσει» η Μόσχα τις ουκρανικές συστοιχίες πυραύλων που ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν πυραύλους προς την Μαύρη θάλασσα, και σύμφωνα με πηγές δεν πρόκειται για «άσκηση» αλλά για κανονική επιθετική πολεμική επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία συνεχίζει να μεταφέρει στρατεύματα στη περιοχή. H Oυκρανία ξεκίνησε τις ασκήσεις και μένει να δούμε που θα ρίξει τους πυραύλους…

Πολεμικά πλοία από τον ρωσικό  στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν πάρει επίκαιρη θέση στην δυτική ακτή της Κριμαίας, συμβάλλοντας  στην ενίσχυση της αεράμυνας της χερσονήσου, ως απάντηση στην επικείμενη εκτόξευση ουκρανικών πυραύλων σε κοντινή απόσταση.

Το Κίεβο ξεκινά σήμερα  δύο ημέρες ασκήσεων με εκτοξεύσεις πυραύλων,  εξοργίζοντας τη Ρωσία, η οποία έχει θέσει όλη την αεράμυνα της Κριμαίας σε ύψιστη πολεμική επιφυλακή λέγοντας ότι απαγορεύει πλήρως τα παιχνίδια πολέμου που έχουν στόχο την διατάραξη των  διεθνών  πτήσεων.

1478375370

«Πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας … έχουν λάβει θέσεις κοντά δυτική ακτή της Κριμαίας κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκτοξεύσεων  πυραύλων της Ουκρανίας στις 1-2 Δεκεμβρίου», ανέφερε στρατιωτική πηγή στην Κριμαία .

Οι μονάδες αεράμυνας των ρωσικών πολεμικών πλοίων έχουν τεθεί στην  υψηλότερη κατάσταση επιφυλακής κάτι που ερμηνεύεται σε «κόκκινο συναγερμό» σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία.

Ο εξοπλισμός τους είναι σχεδιασμένος  σε πρώτη φάση  να καταρρίψει όλους τους ουκρανικούς πυραύλους  cruise. Μαζί με τις ναυτικές μονάδες επιφανείας και η αεράμυνα έχει τεθεί σε ετοιμότητα για να εκπληρώσει την ίδια αποστολή δημιουργώντας μια αδιαπέραστη ασπίδα ενάντια στους πυραύλους του εχθρού.

Ο Vladimir Krizhanovsky, ένας Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος, δήλωσε σήμερα το πρωί  στο τηλεοπτικό κανάλι 112 ότι οι ασκήσεις έχουν  αρχίσει και ότι όλα πήγαιναν ομαλά.

«Οι δοκιμές διεξάγονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Krizhanovsky. Ο ίδιος τόνισε ότι λαμβάνουν  χώρα τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα (18,64 μίλια) από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας. «Ως εκ τούτου, θα ήταν λάθος να κατηγορούμε την Ουκρανία», είπε ο ίδιος.

Μόνο που Β.Πούτιν δεν αστειεύεται και θα κάνει πράξει  αυτό που δήλωσε το γενικό επιτελείο από την Μόσχα. Το σίγουρο είναι ότι ο πλανήτης κρατάει  την ανάσα του διότι από εκεί μπορεί να ξεκινήσει ένας πόλεμος .

Έτσι ίσως να επιβεβαιώνεται το σενάριο που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ , για να τον φέρουν προ τετελεσμένου γεγονότος.

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency