Δημοσίευση : 20:07 01-12-2016

New York Times: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων στη Β. Καρολίνα

Επαναληπτική καταμέτρηση περίπου 94.000 ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ, διέταξε η εκλογική επιτροπή στη Βόρεια Καρολίνα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με την εκλογή νέου κυβερνήτη κι ενώ έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες από τις εκλογές.

O Πατ Μακρόρι, Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας, αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη με μικρή διαφορά του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Ρόι Κούπερ, που είναι ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, αναφέρει το cnn.gr.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόρι έχει υποστηρίξει ότι έγιναν εκλογικές παρατυπίες σε δεκάδες κομητείες, με τους Δημοκρατικούς από την πλευρά τους, να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι αποφάσεις του πολιτειακού συμβουλίου των εκλογών, αλλά και 100 εκλογικών συμβουλίων στις κομητείες της πολιτείας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, είχαν στάση αντίθετη με αυτή του Μακρόρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται τους Times, η προεκλογική εκστρατεία του Κούπερ, αλλά και φιλελεύθερες ομάδες παρότρυναν τον Μακρόρι να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αργά την Τετάρτη, οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι στην πενταμελή εκλογική επιτροπή της πολιτείας αποφάσισαν να διατάξουν την καταμέτρηση των ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ.

Η επανάληψη της καταμέτρησης γίνεται σε πέντε εκλογικά κέντρα πρώιμης ψηφοφορίας κι ένα κανονικό εκλογικό κέντρο. Στα κέντρα αυτά, προέκυψε πρόβλημα με το πρόγραμμα της ψηφοφορίας που οδήγησε τα στελέχη των εκλογικών τμημάτων να καταχωρούν τα αποτελέσματα χειροκίνητα.

Η επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων κρατά ζωντανή την ελπίδα επανεκλογής του Μακρόρι, καθώς βρίσκονταν πίσω από τον Κούπερ κατά 10.257 ψήφους, το βράδυ της Τετάρτης.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency