Δημοσίευση : 09:44 19-04-2017

ΥΠΟΙΚ Αμερικής: Οι ΗΠΑ δεν εμποδίζουν το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν αν παροτρύνουν το ΔΝΤ να ενισχύσει την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, στους Financial Times, ο κ. Μνούτσιν, σχολιάζοντας το ελληνικό ζήτημα, κάνει λόγο για «πρωτίστως ευρωπαϊκό θέμα», ωστόσο, προσθέτει ότι οι ΗΠΑ το παρακολουθούν «καθώς, είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές». «Ελπίζουμε ότι μια λύση για το ελληνικό θέμα θα έρθει στο άμεσο μέλλον», υπογραμμίζει παράλληλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, τα λόγια του δεν δείχνουν ότι προτίθεται να βάλει εμπόδια σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,2% του ΑΕΠ εφέτος και 2,7% το 2018 πρόβλεψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται εμφατικά πως το δυνητικό ΑΕΠ (potential output) της Ελλάδας, ήτοι η ικανότητα της ελληνικής οικονομίας για μακροχρόνια, βιώσιμη και χωρίς πληθωρισμό οικονομική μεγέθυνση παραμένει πολύ χαμηλή, αναφέρει το cnn.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency