Δημοσίευση : 10:18 21-04-2017

Βενεζουέλα: Γυναίκα σύμβολο που στάθηκε μπροστά στο τεθωρακισμένο (vid)

Στη Βενεζουέλα η "μητέρα των διαδηλώσεων" βάφτηκε με το κόκκινο του αίματος. Πολίτες και στρατός βγήκαν στους δρόμους και φαίνεται σαν να ξέσπασε εμφύλιος. Για λίγο όμως μια γυναίκα στάθηκε η αιτία να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.

Η κάμερα κατέγραψε ένα στιγμιότυπο που θα μείνει στην ιστορία της Βενεζουέλας. Μπροστά στα ογκώδη φορτηγά της Εθνικής Φρουράς, στέκεται μία γυναίκα. Κοιτάει κατάματα τον οδηγό και εκείνος σταματά μπροστά της. Η άγνωστη γυναίκα, γνωστή στην τοπική κοινωνία με το όνομα «La Dama», φορά ένα καπέλο με τα εθνικά χρώματα της Βενεζουέλας και έχει τυλιγμένη στο λαιμό της τη σημαία της χώρας της.

Χωρίς να κάνει κάποια κίνησηχωρίς να πει μία λέξη σταματά μπροστά στο φορτηγό.

Ακόμα και όταν κάποιος πετά ένα αντικείμενο προς το μέρος της εκείνη δεν φεύγει. Στη συνέχεια ακούγεται μία φωνή από τα μεγάφωνα η οποία την καλεί να απομακρυνθεί ενώ το φορτηγό κάνει όπισθεν. Εκείνη όχι μόνο δεν φεύγει αλλά κάνει μερικά βήματα, πλησιάζει ξανά το τεθωρακισμένο και στέκεται ακίνητη μπροστά του. Θέλει να το σταματήσει, να το εμποδίσει να πλησιάσει τους διαδηλωτές.

Capture

Ίσως θέλει να βάλει με αυτό τον ειρηνικό τρόπο τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις που πλήττουν τη χώρα της, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι υπάρχει και άλλη επιλογή για να λυθούν τα προβλήματα. Η γυναίκα – σύμβολο πλέον των διαδηλώσεων ίσως θέλει να θυμίσει και στις δύο πλευρές ότι ο θάνατος και η βία δεν είναι ο τρόπος για να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα για τη Βενεζουέλα. Και το κατάφερε, έστω για λίγο, αναφέρει το cnn.gr.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency