Δημοσίευση : 13:03 21-04-2017

«Σχέδιο Νέμεσις»: Μυστικές υπηρεσίες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου..!

Σε πρόσφατη ανακοίνωση την οποία η ελληνική αστυνομία θεωρεί αυθεντική και η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η οργάνωση «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» ανέφερε ότι : «Έχουμε ακόμα μεγάλη οργή …. στο πλαίσιο της δεύτερης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα συνεχίζονται ».

Το σχέδιο Νέμεσις της τρομοκρατικής οργάνωσης των «πυρήνων της φωτιάς» ήρθε ξανά στην δημοσιότητα μετά το  επεισόδιο αρχικά με τηλεφώνημα για βόμβα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία τελικά έσκασε, όπως είχε προειδοποιήσει άγνωστος στο τηλέφωνο.

Επίσης και πάλι αναρχικοί προχθές προκάλεσαν επεισόδια και προέβησαν σε άνομες πράξεις κατά ξένης περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, και ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Όλα αυτά θεωρούνται ενδεχομένως από ξένες και ελληνικές αρχές ασφαλείας ενδεχομένως ως προοίμιο πιθανής δράσης της οργάνωσης  «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρει ελληνικό ΜΜΕ.

Οι ευρωπαϊκές αρχές κλονίστηκαν σοβαρότατα από την επανεμφάνιση της  ελληνικής αναρχικής  οργάνωσης «πυρήνες της φωτιάς» που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από τις μυστικές υπηρεσίες των  ΗΠΑ, για ενδεχόμενες νέες επιθέσεις .

«Έχουμε ακόμα οργή», αναφέρουν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολλά φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης . Γι αυτό οι ελληνικές αρχές ασφαλείας είναι σε  επιφυλακή για τυχόν νέες επιθέσεις από την αναρχική οργάνωση σε Ευρωπαίους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου, ένα πακέτο έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, απευθυνόμενο στον γνωστό Γερμανό ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schauble, ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης  της «εκρηκτικής επιστολής».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πακέτο σχεδιάστηκε για να μοιάζει ότι το έστειλε ο Βουλευτής κ. Άδωνης  Γεωργιάδης, αναπληρωτής ηγέτης του κόμματος της  Νέας Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπήρχε κανενός είδους  επικοινωνία  μεταξύ των δύο ομοϊδεατών  πολιτικών.

Το παρακρατηθέν πακέτο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό μικρής κλίμακας που ταχυδρομήθηκε από την οργάνωση γνωστή με το πλήρες όνομα «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», μια οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θεωρείται από πολλούς ως η πλέον επικίνδυνη και απρόβλεπτη οργάνωση  αναρχικών στη χώρα.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια», είπε ο κ. Γεωργιάδης μετά το συμβάν »και όχι καθόλου αστείο». Ο βουλευτής είναι ο ιδιοκτήτης ενός βιβλιοπωλείου που δέχτηκε επίσης ύποπτη επίθεση τον Μάρτιο, μια ενέργεια που επίσης χρεώνονται τα μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο δέμα,  εξερράγη  στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Αυτό υποτίθεται ότι στάλθηκε  στο όνομα του σημερινού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Κικιλία. Από την έκρηξη τραυματίστηκε  ένα άτομο. Ενώ η οργάνωση «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς»  δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, η μέθοδος και ο χρόνος είναι πολύ υποδηλωτικοί για το ποιος το έκανε.

Μετά από αυτές τις επιστολές, η ελληνική αστυνομία έκανε εξονυχιστική έρευνα σε κέντρα διανομής ταχυδρομείων στην Αθήνα, όπου ανακάλυψε άλλα οκτώ πακέτα που περιείχαν ταυτόσημους μηχανισμούς, και απευθύνονταν σε πολιτικούς στο εξωτερικό,  συμπεριλαμβανομένου και ενός που προορίζονταν για τον πρόεδρο της Eurogroup Γερούν  Ντάισεμπλουμ .

Αυτή η πρόσφατη μαζική αποστολή πακέτων με βόμβες ακολουθεί μια παρόμοια προσπάθεια της ίδιας οργάνωσης να στείλει μια σειρά εκρηκτικών μέσα σε δέματα  σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα το 2010.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει τις ελληνικές ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η οργάνωση  έχει εισέλθει σε μια άλλη φάση ενός μακροπρόθεσμου «τρομοκρατικού» σχεδίου.

Η ελληνική αστυνομία θεωρεί  την οργάνωση ως κληρονόμο της 17ης Νοεμβρίου, της μεγαλύτερης αριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης  που ξεκίνησε από την εποχή της δικτατορίας του 1967.

Η αναρχική ιδεολογία της οργάνωσης  φέρεται να  έχει  τις ρίζες της  στον αντιδικτατορικό αγώνα και είναι ένα από τα πολλά αναρχικά κινήματα που έχουν αποκτήσει «νέα ενέργεια» τα τελευταία χρόνια, με δικαιολογία την χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2010.

Η  δυσαρέσκειά των απλών πολιτών , τα συνθήματα κατά της λιτότητας, η ανεργία και πολλά άλλα , έχουν δώσει την δυνατότητα εκμετάλλευσης από την οργάνωση  για να βρει «πάτημα»,   να επιτεθεί σε θεσμούς και συγκεκριμένους ανθρώπους στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό που τους θεωρεί υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση, κινούμενη πάντα η ίδια στην άκρατη παρανομία και μη υπολογίζοντας ζωές αθώων ανθρώπων.

Επισήμως, οι πρώτες επιθέσεις της οργάνωσης έλαβαν χώρα με την εκμετάλλευση από την ίδια  του θανάτου  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ενός 15χρονου μαθητή  που ενεπλάκη σε περιστατικό με αστυνομικούς , ο ένας εκ των οποίων  τον σκότωσε εν ψυχρώ τον Δεκέμβριο του 2008, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μετά  ξεκίνησαν  τα «ελεγχόμενα» από ξένες δυνάμεις  γεγονότα τα οποία ακολούθησαν το περιστατικό και έκαψαν την Αθήνα.

Η οργάνωση φέρεται να απέστειλε ορισμένες βόμβες  σε τράπεζες στην Αθήνα και τον Πειραιά το 2009, ενώ επέκτεινε το πεδίο δράσης της εκτός της πρωτεύουσας και στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη της επιτέθηκαν  στα γραφεία και τα σπίτια βουλευτών και πρώην υπουργών.

Παρά τις δεκάδες συλλήψεις τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση φαίνεται να είναι σε θέση να οργανώσει και να συντονίσει νέες επιθέσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν τον Μάρτιο.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν πληροφορίες για «οδηγίες» των μελών της οργάνωσης που είναι στις φυλακές , παρά το γεγονός ότι αυτοί βρίσκονται υπό συνεχή επίβλεψη, συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά τους με αυτόν τον τρόπο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Τόσκας υποστήριξε αυτή την άποψη σε τηλεοπτική συνέντευξη, όταν είπε: «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα πολύ σύντομα από την έρευνα για τους «πυρήνες της φωτιάς». Υπάρχουν μέλη της οργάνωσης  που εξακολουθούν να κινούνται  ελεύθερα και συνεργάζονται με κοινούς εγκληματίες ».

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν σε καταλόγους στόχων υψηλής προτεραιότητας με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και την Europol , η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση κατάφερε να οργανώσει βομβιστική επίθεση σε πολλούς αξιωματούχους και γενικά θεωρείται ότι μέλη της βρίσκονται πίσω από περισσότερα από 150 συμβάντα τα τελευταία 9 χρόνια.

Από τον/την pentapostagma.gr

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency