Δημοσίευση : 23:14 17-05-2017

Αναρωτιέται κανείς αν είναι διαβάση πεζών ή έργο τέχνης (φωτο)

Η πόλη του Ρότερνταμ διανύει, με ταχύτητα, μια περίοδο μετάβασης προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον: μετατρέπει τα τοπία των δρόμων της και τους δίνει καινούργιο νόημα!

Έτσι, σε συνεργασία με το τοπικό πολεοδομικό γραφείο Street Makers, το δημιουργικό στούντιο Opperclaes εμπνεύστηκε μια καλλιτεχνική διάβαση πεζών και την «εγκατέστησε» σε ένα από τα σταυροδρόμια της πόλης, αναφέρει το Newsit.gr.

Είναι ένα πλούσιο σε χρώματα έργο. Συνδέει τα διάφορα σημεία στο σταυροδρόμι, χρησιμοποιώντας στοιχεία που φυσιολογικά χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι του Δήμου για θέματα σήμανσης. «Η πολεοδόμηση δεν είναι μόνον δουλειά για σχεδιαστές και αρχιτέκτονες» τονίζει ο Jorn Wemmenhove του γραφείου Street Makers. «Έχουμε ανάγκη από διαφορετικούς δημιουργικούς κλάδους (σσ σπουδών και δραστηριοτήτων) για να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη, υγιή, επιτυχή και ανοιχτή σε όλους πόλη» συμπληρώνει.

Αλλά η «δημιουργική διάβαση» δεν έχει μόνο στόχο να βοηθά τους διαβάτες να κινούνται, αλλά θέλει να δημιουργήσει «ευτυχισμένους δρόμους». Η Linda van Vleuten εξηγεί: «Είναι εκπληκτικό να παρατηρείς το πώς αντιδρά ο κόσμος στην τέχνη μας, να κάνουμε μια διαφορά σε κάτι το τόσο συνηθισμένο όπως το να περνάς έναν δρόμο, απέναντι. Άνθρωποι χαμογελούν, παίρνουν φωτογραφίες, παιδιά παίζουν πηδώντας από το ένα γράμμα στο άλλο».

Η επίδραση της εγκατάστασης στη δυνατότητα πεζοπορίας στο αστικό κέντρο θα μετρηθεί, ποιοτικά και ποσοτικά. Κι αν αποδειχθεί επιτυχής, τους επόμενους μήνες θα «εγκατασταθούν» και άλλες δημιουργικές διαβάσεις στο Ρότερνταμ.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency