Δημοσίευση : 18:22 19-05-2017

Η Σαουδική Αραβία κάνει... εξαίρεση για το ντύσιμο της Μελάνια Τραμπ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δεν θα υποχρεωθεί να ντυθεί συντηρητικά στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του άνδρα της στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Αν και η επιλογή της πρώτης χώρας που θα επισκεφθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τα αμερικανικά media ήταν κατά πόσον η Μελάνια Τραμπ θα εμφανιστεί με καλυμμένο το κεφάλι, όπως επιτάσσει για τις γυναίκες ο αυστηρός μουσουλμανικός ενδυματολογικός κώδικας που ισχύει στη Σαουδική Αραβία.

Οι γυναίκες στο βασίλειο αυτό, περιλαμβανομένων και των αλλοδαπών επισκεπτριών, υποχρεούνται να φορούν μια μακριά κελεμπία -την αμπάγια- και μαντήλα στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο Σαουδάραβας υπ εξ αν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα πρέπει να ντυθεί αναλόγως, απάντησε ότι το Ριάντ «συνήθως δεν απαιτεί» συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα, αλλά «αποδέχεται τις προτάσεις.»

«Καλωσορίζουμε κάθε στυλ ντυσίματος», είπε ο Αντέλ μπιν Αχμέντ αλ Τζουμπέιρ.

Το Σάββατο το βράδυ το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ στο Ριάντ αναμένεται να υπογραφούν πλήθος εμπορικές συμφωνίες, ενώ η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ κόστους 100 δισ δολαρίων!

Πηγή: pronews.gr

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency