Δημοσίευση : 00:03 02-06-2017

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

«Εκλέχθηκα για να υπηρετήσω τον πολίτη του Πίτσμπουργκ, όχι του Παρισιού» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε, όπως είχε προαναγγελθεί από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, "τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του" να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η απόφαση του έχει άμεση ισχύ και ότι η Ουάσινγκτον δεν θα συνεισφέρει άλλα κονδύλια στο Ταμείο για το Πράσινο Κλίμα.

Είπε επίσης ότι η απόφαση του αυτή δεν σχετίζεται με την ανάγκη προστασίας του κλίματος, αλλά με το γεγονός ότι η Συμφωνία του Παρισιού πλήττει κυρίως τις ΗΠΑ και λιγότερο άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ πλήττονται δυσανάλογα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των οικονομικών τομέων που «θίγονται» από τη συμφωνία ανέφερε την τσιμεντοβιομηχανία, τον άνθρακα, τον χάλυβα, το χαρτί, με συνολικές απώλειες σε θέσεις εργασίας της τάξης των 3 εκατομμυρίων.

Επίσης, υποστήριξε ότι με την παρούσα συμφωνία όσοι μολύνουν θα συνεχίσουν να μολύνουν, όπως η Κίνα και η Ινδία έως το 2030 θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Πάντως, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters στον ΟΗΕ, η διαδικασία απόσυρσης από τη συμφωνία για το κλίμα μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια.

Ο πλανητάρχης επίσης ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να μπουν σε μια νέα συμφωνία για το κλίμα, μόνο εάν οι όροι είναι δίκαιοι για τις ΗΠΑ, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, τον λαό και τους φορολογουμένους τους.

Από τον/την Newsroom

A A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΣΜΟΣ

Get it on Google Play
Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency