Δημοσίευση : 00:13 18-07-2017

Κουστουρίτσα: Ο Πούτιν έστησε τη Ρωσία στα «πόδια» της

Eβγαλε τη Ρωσία από τον πάτο που την είχε αφήσει η περίοδος του Γέλτσιν και την έστησε ξανά στα πόδια της, με τρόπο που έκανε και πάλι τους ανθρώπους υπερήφανους για την ιστορία και τον πολιτισμό τους» είπε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο βραβευμένος σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο Πούτιν έκανε και πάλι τους Ρώσους υπερήφανους για τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Μιλώντας στο Russian Today γιατί τρέφει τόσο μεγάλη εκτίμηση στο ρώσο ηγέτη, ο διάσημος σκηνοθέτης χαιρέτισε τον Πούτιν για τις προσπάθειές του να ανοικοδομήσει τη Ρωσία, η οποία όπως πιστεύει επανέφερε τη Μόσχα στο διεθνές στερέωμα ως ισχυρή και ανεξάρτητη δύναμη, ενώ ταυτόχρονα ενέπνευσε στο λαό του το σεβασμό για την κληρονομιά του, μια κληρονομιά που φαινόταν να χάνεται στις ταραχώδεις δεκαετίες του '90.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση του Πούτιν, μια στάση ενός τζέντλεμαν που έβγαλε τη Ρωσία από τον πάτο που την είχε αφήσει η περίοδος του Γέλτσιν και την έστησε ξανά στα πόδια της, με τρόπο που έκανε και πάλι τους ανθρώπους υπερήφανους για την ιστορία και τον πολιτισμό τους» είπε ο  σκηνοθέτης.

Πέρυσι, ο γεννημένος στη Βοσνία σέρβος σκηνοθέτης τιμήθηκε από τον Πούτιν με το παράσημο «Βραβείο της Φιλίας» για την προώθηση της σερβορωσικής φιλίας.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency